referentie

Berger Elektro kiest voor Ei Electronics rookmelders

ei-electronics-kraanbolwerk-zwolle

In het centrum van Zwolle zijn onlangs 28 luxe appartementen met parkeergarage opgeleverd. Dit is de 1e fase van het nieuwbouwproject Kraanbolwerk.

Dit bijzondere nieuwbouwproject wordt in verschillende fasen ontwikkeld, in totaal worden er meer dan 100 woningen en appartementen gebouwd. De hoofdaannemer van het project is BAM Bouw en Techniek, het elektrawerk is uitbesteed aan Berger Elektro in Zeewolde.

In het project zijn voornamelijk Ei 146 rookmelders toegepast.

Merk

  • Project

  • Kraanbolwerk Zwolle

  • Oplevering

  • december 2016

Berger Elektro kiest voor rookmelders van Ei Electronics

In het centrum van Zwolle zijn onlangs 28 luxe appartementen met parkeergarage opgeleverd. Dit is de 1e fase van het nieuwbouwproject Kraanbolwerk.

Dit bijzondere nieuwbouwproject wordt in verschillende fasen ontwikkeld, in totaal worden er meer dan 100 woningen en appartementen gebouwd. De hoofdaannemer van het project is BAM Bouw en Techniek, het elektrawerk is uitbesteed aan Berger Elektro in Zeewolde. In het project zijn voornamelijk Ei 146 rookmelders toegepast.

Samenwerking
Berger Elektro en Hemmink werken al jarenlang samen. Berger Elektro heeft gekozen voor het merk Ei Electronics omdat de rookmelders van Ei Electronics weinig storingen hebben en eenvoudig te monteren zijn.

“De rookmelders van Ei Electronics hebben weinig storingen en zijn eenvoudig te monteren”

Advies van Hemmink
De Ei 146 rookmelder was aan het plafond in de gang bevestigd. Doordat de appartementen bijna plafondhoge deuren hebben, kwamen de deuren bij het open gaan tegen de rookmelder aan. Hemmink heeft daarom geadviseerd om de Ei 166E rookmelder met 10-jaars lithium batterijen toe te passen op deze plaatsen, deze melder is namelijk 6 mm platter dan de Ei 146 melder. Bovendien heeft de Ei 166E een fraaier design én biedt deze melder 10 jaar zorgeloze veiligheid: de bewoner hoeft 10 jaar lang geen batterij te vervangen. De complete melder wordt na 10 jaar vervangen.

Kraanbolwerk

Meer over het project
Nieuwbouwproject Kraanbolwerk bevindt zich in aan de rand van de binnenstad van Zwolle. Het Kraanbolwerk wordt aan 3 zijden omringd door het water met fraaie uitzichten.
De lange rij 18e- en 19e-eeuwse grachtenhuizen langs de Thorbeckegracht zijn vanuit de binnenstad gezien gezichtsbepalend. Samen vormen ze een van de meest authentieke plekken van Zwolle.
Met de komst van het Kraanbolwerk wordt de rij doorgetrokken zodat de nieuwe woningen en appartementsgebouwen aansluiten bij het historische beeld van de Thorbeckegracht.

Meer over Berger Elektro
BAM Bouw en Techniek heeft het elektrowerk uitbesteed aan Berger Elektro uit Zeewolde. Dit is een middelgroot elektrotechnisch installatiebedrijf die zich richt op seriematige woningbouw en utiliteitsbouw.