referentie

Morrenhof-Jansen kiest voor rookmelders van Ei Electronics

Begin oktober mocht Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven uit Dalfsen een project met Ei Electronics rookmelders uitvoeren in een studentenpand aan de Americalaan in Utrecht.

Dit voormalige ROC gebouw met een oppervlakte van 12.000 m2 biedt nu huisvesting aan 217 studenten en 11 bedrijven. Morrenhof-Jansen heeft de installatie van de Ei melders uitbesteed aan installateur R&S Beveiliging en Telecom uit Genemuiden.

Merk

  • Project

  • studentenpand Utrecht

  • Oplevering

  • oktober 2016

Unieke samenwerking

Bijzonder is dat het werk tot stand is gekomen in een samenwerking tussen bewoners, installateur en aannemer die allemaal hebben meegeholpen bij het uitdenken en bij de realisatie van dit project. De opdrachtgevers hebben zelf ook de handen uit de mouwen gestoken.

Toegepaste Ei Electronics producten

Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen, met 4 vleugels per bouwlaag. Op elke vleugel zijn 40 draadloze 230V melders geplaatst (type Ei 166E RF), verdeeld over 2 draadloos gekoppelde groepen die weer bedraad zijn gekoppeld. In elke draadloos gekoppelde groep is ook een Ei 407 RF  handmelder en Ei 450 controle-unit geplaatst. Met een controle-unit is de brandhaard snel te lokaliseren. Om de lift aan te sturen bij alarm is elke groep ook voorzien van een draadloos Ei relais, type Ei 428 RF.

Over de opdrachtgever

Morrenhof – Jansen installatiebedrijven is een dynamische onderneming en gespecialiseerd in installatietechniek. Met drie vestigingen in Dalfsen, Gramsbergen en Vriezenveen heeft Morrenhof-Jansen een dekkend werkgebied in Oost-Nederland.