referentie

Maréchal Elektro kiest voor stekerbaar installeren

adels-referentie-stekerbaar-installeren-torenhove-delft

In het Torenhove complex aan de Martinus Nijhofflaan in Delft wordt hard gewerkt. Half april 2020 moeten daar 106 appartementen opgeleverd zijn. Maréchal Elektro uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het installatiewerk uit te voeren van verdieping 10 t/m 22. Verdiepingen 1 t/m 9 waren in een eerder stadium al door een andere partij gerealiseerd.

Bij dit project wordt de gehele installatie stekerbaar uitgevoerd. Het gebrek aan mankracht, de korte bouwtijd en veel reistijd waren redenen om voor stekerbaar installeren te kiezen.

Merken

106 appartementen in project Torenhove Delft

In het Torenhove complex aan de Martinus Nijhofflaan in Delft wordt hard gewerkt. Half april 2020 moeten daar 106 appartementen opgeleverd zijn. Maréchal Elektro uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het installatiewerk uit te voeren van verdieping 10 t/m 22. Verdiepingen 1 t/m 9 waren in een eerder stadium al door een andere partij gerealiseerd. Bij dit project wordt de gehele installatie stekerbaar uitgevoerd. Het gebrek aan mankracht, de korte bouwtijd en veel reistijd waren redenen om voor stekerbaar installeren te kiezen.

Engineering in eigen huis

Hoewel Hemmink ook klanten ondersteuning kan bieden bij de engineering van een stekerbare installatie, heeft Maréchal ervoor gekozen om de engineering en assemblage van dit project zelf te doen met eigen monteurs. Zij hebben zelf de juiste partners bij dit project gezocht.
Toine van Osch, projectleider: “Wij weten dat Hemmink ook projecteringen aanbiedt, maar vanwege onze specifieke eigen denkwijze hebben wij ervoor gekozen om dit zelf te doen. Samen met Pieter Greving, monteur, heb ik dit systeem uitgedacht en uitgewerkt. Pieter begrijpt hoe ik dit bedoel en pakt dit heel goed op met de monteurs.”

Op maat gemaakt

Toine vertelt enthousiast over een eigen creatie: een houten plaatje waarin precies een centraaldoos past. De monteurs kunnen de centraaldoos dan efficiënt en snel op maat in het plafond maken. Te diep boren komt niet meer voor. Toine: “Dit heb ik speciaal laten maken bij een timmerbedrijf. Door deze werkwijze kunnen wij nu wel 80 centraaldozen op een dag installeren, mede dankzij stekerbaar installeren”.

Waar zit de tijdbesparing in

Toine vertelt verder: “Iedereen zegt dat stekerbaar installeren zoveel tijdbesparing oplevert. Dat is ook zo. Maar waar de echte tijdbesparing in zit, is het prefab werken. Het pre-fabriceren op de zaak, daar zit voor ons de tijdbesparing in dit project. Ook op de reistijd en brandstofkosten kunnen we nu besparen. We hoeven minder vaak van Den Bosch naar Delft te rijden.

In dit grote appartementencomplex wordt bovendien heel wat heen en weer gelopen tussen de verschillende verdiepingen. Je moet soms lang op de lift wachten en wat te denken van alle informele gesprekjes tussendoor. Het lopen wilde ik eruit halen en dat is ook gelukt met stekerbaar installeren.”

Samenwerking met Hemmink

Toine is tevreden over de samenwerking met Hemmink. Met name de korte lijntjes en direct contact met de binnendienstmedewerker van Hemmink, Renkjan Beverwijk, werken prettig. Renkjan kan de voorraad van Rexel zien en ook de eigen (Hemmink) voorraad checken. Door deze korte lijntjes kunnen wij snel en efficiënt schakelen.

Hardlopers op voorraad

Er is op de bouw een grote opslagruimte voor de Adels materialen. Deze heeft vol gelegen met Adels koppelsnoeren, aansluitsnoeren en diverse soorten verdelers. Voor dit project hebben wij ervoor gekozen om de voorraad gesorteerd in één ruimte op te slaan. Als we een woning gaan installeren, krijgt de monteur een kar mee waarin exact de aantallen Adels snoeren liggen die hij nodig heeft voor het realiseren van de werkzaamheden in de woning. Dit zorgt voor de juiste sturing van materialen. Bovendien voorkomt het vergeten van materialen en het zoeken naar materialen, dus ook weer tijd! Voor een volgend project gaan wij wel kijken of er hier nog een efficiëntieslag gemaakt kan worden in overleg met Hemmink en de elektrotechnische groothandel Rexel.

Ook Schnabl wordt toegepast

Naast de producten van Adels gebruikt Maréchal bij dit project ook diverse producten van Schnabl, er wordt dus volop gebruikt gemaakt van de oplossingen voor Slim en Snel Installeren van Hemmink.

Toine vertelt dat dit het eerste project van Maréchal was waarbij stekerbaar installeren toegepast is: “Tijdens het project heb ik bijgestuurd op diverse zaken. Bij een volgend project gaan we zeker weer het stekerbaar installeren toepassen. Dan gaan we het wel wat zaken anders aanpakken, meer perfectioneren, zodat alles nog beter verloopt.

“Alle (stekerbare) projecten voeren wij uit met Adels. Het is goede kwaliteit voor een goede prijs”.

Adels: het merk dat bij Maréchal standaard gebruikt wordt

Bij Maréchal is Adels als standaard volledig geïntegreerd: “Alle (stekerbare) projecten voeren wij uit met Adels. Het is goede kwaliteit voor een goede prijs.”
Er is dagelijks goed contact tussen de projectleider en de monteur met de werkvloer: een telefoontje hoe het gaat en of we nog ergens op moeten bijsturen. Dit zorgt voor korte lijnen en geen verrassingen achteraf. Zo leveren we de kwaliteit die we willen behalen.

Over Marechal Elektro

Maréchal Elektro houdt zich bezig met alles op het gebied van elektrotechniek, beveiliging, communicatie en duurzame oplossingen. Zij zijn actief binnen zowel de zakelijke als de particuliere markt, maar verlenen hun diensten ook aan gemeenten en andere overheidsinstanties. Of het nu om een verbouwing van een woning gaat, onderhoud in de industrie of nieuwbouw van een bedrijfspand, door goed naar de wensen van de opdrachtgever te luisteren en ten allen tijde op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied, bieden zij altijd op maat gemaakte oplossingen voor ieder werk.

Ondersteuning van Hemmink
Maréchal heeft de engineering bij dit project zelf uitgevoerd. Mocht je tijd willen besparen en graag ondersteuning willen hebben, dan kan Hemmink ook de projectering voor jouw project verzorgen. Op onze webpagina Stekerbaar Installeren lees je meer onze mogelijkheden.