referentie

Lee Towers woon-torens: complete verlichting steker- baar geïnstalleerd

adels-referentie-lee-towers-woontorens

Een uitkomst bij repeterend werk

De Europoint II en III torens in Rotterdam-West zijn omgebouwd tot de Lee Towers woontorens, vernoemd naar de bekende volkszanger. Wat vroeger kantoorgebouwen voor honderden ambtenaren waren, zijn nu honderden huurwoningen geworden. Binnen dit project is de complete verlichting stekerbaar geïnstalleerd met de producten van Adels-Contact.


Milo Voolstra, accountmanager Stekerbaar Installeren, bezocht dit project en sprak met Bas Boon en Ton van de Riet van Verheggen Elektrotechniek.

Merk

Over het project

Dit jaar worden in totaal 840 huurappartementen, verdeeld over 2 torens van 95 meter hoog en elk 24 verdiepingen, opgeleverd. De torens staan sinds de jaren ’70 bij het Merwe-Vierhavensgebied. De begane grond biedt huisvesting aan verschillende winkels, de rest van de verdiepingen komen huurwoningen met spectaculair uitzicht over Rotterdam.

Twee installatiebedrijven kiezen voor Adels-Contact

Verheggen Elektrotechniek heeft de opdracht gekregen om één van de twee woontorens te transformeren: Europoint II. De andere toren is door Celectron uitgevoerd. Beide bedrijven werken met het merk Adels-Contact. Ook is er overlap te vinden in bepaalde gebieden. Zo wordt bijvoorbeeld de brandbeveiliging in beide gebouwen door dezelfde opdrachtgever uitgevoerd. Het esthetisch resultaat is in beide torens praktisch hetzelfde geworden.

Merkenvoorkeur

Verheggen Elektrotechniek werkt het liefst met merken waar het bedrijf al enige ervaring mee heeft. Het verschilt echter wel per project. Wanneer er al is samengewerkt met een bepaald merk, dan is het vanzelfsprekender om in het vervolg weer dezelfde wegen in te slaan.

Verheggen Elektrotechniek

Wat betreft prijsafspraken, voordelen op. Bij het kiezen van een nieuw merk zal dit altijd afwachten zijn. Daarom zal Verheggen Elektrotechniek altijd bij hetzelfde merk proberen te blijven. Tenzij de wens van de opdrachtgever sterk naar een ander merk neigt, dan zal dit altijd voor gaan.

“Het project heeft een grote omvang waardoor tijd, efficiëntie, faalkostenvermindering en kwaliteit een extra belangrijke rol speelden. Adels kon in deze behoeftes uitstekend voorzien.

Betrouwbare oplossingen van Adels-Contact

Uit een eerder project waaraan Ton van de Riet heeft meegewerkt, heeft hij ervaren dat Adels betrouwbare en goede oplossingen levert. Dit was de reden dat hij voor de producten van Adels koos. Door de grote omvang van dit project speelden tijd, efficiëntie, faalkostenvermindering en kwaliteit een extra belangrijke rol.

Van prefab naar stekerbaar

Verheggen Elektrotechniek krijgt de oplossingen van Adels kant-en-klaar binnen. Vervolgens monteert de leverancier van het armatuur de verlichting waaraan al een Adels steker is bevestigd. De stekers zijn al voorgemonteerd waardoor er veel tijd bespaard wordt.

Een uitkomst bij repeterend werk

Het stekerbaar installeren is een ontwikkeling die men steeds meer terug ziet komen. Zeker bij repeterend werk, zoals bij grote projecten, is dit een uitkomst. Niet alleen kent stekerbaar installeren veel voordelen, ook is het mogelijk om hier een moderne en industriële ‘look’ mee te creëren.

Combinatie met Schnabl en JMV

Naast Adels is binnen de Lee Towers woontorens ook veel gebruik gemaakt van Schnabl en JMV voor diverse oplossingen en bevestigingen. Meer combinatiemogelijkheden vind je op deze site.

Meer weten over stekerbaar installeren?

Bekijk dan onze Stekerbaar Installeren pagina met blogs, productinformatie en rekentool waarmee je zelf je kostenbesparing kunt berekenen.