referentie

"Ik realiseer me dat stekerbaar installeren de toekomst is"

adels-referentie-stekerbaar-installeren

In de verpleeghuizen ’Smeetsland’ en ‘De Twee Bruggen’ in Rotterdam-IJsselmonde wordt hard gewerkt; de twee gebouwen zijn verouderd en worden momenteel grootschalig gerenoveerd. De oplevering staat gepland voor medio 2020 en 2021. Beide verpleeghuizen zijn eigendom van Stichting Aafje, gespecialiseerd in ouderenzorg.

Bectro Installatietechniek uit Amersfoort verzorgt de E-installaties van beide verzorgingstehuizen en heeft hierbij gekozen voor stekerbaar installeren met de producten van Adels-Contact vanwege de tijdwinst. Milo Voolstra, accountmanager stekerbaar Installeren van Hemmink, bezocht verpleeghuis Smeetsland en sprak met Sjaak Remmelswaal (projectleider), Arno Simon (leidinggevend monteur) en Rik Duijnmaijer (eerste monteur).

Merken

Smeetsland: transformatie naar moderne studio’s

Bij het project Smeetland vernieuwt Bectro gefaseerd de bestaande E-installatie om deze aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. Het vernieuwde verpleeghuis krijgt moderne éénpersoonsstudio’s met een eigen slimme badkamer en toilet. Bewoners kunnen in de gerenoveerde kamers nu met een tillift uit bed en direct naar de doucheruimte worden getild. Niet alleen de kamers worden gerenoveerd, maar ook het gebouw zelf. Maar liefst tien timmermannen zijn dagelijks aan de slag om een fraai atrium (binnentuin) in de vorm van 3 driehoeken te realiseren. “Tijdens de renovatie blijven de bewoners in het verpleeghuis wonen waardoor we goed moeten plannen welke ruimte wanneer aangepakt wordt”, vertelt leidinggevend monteur Arno Simon.

Stekerbaar installeren is wennen

Arno werkt 3 dagen bij verpleeghuis Smeetsland en 2 dagen bij verpleeghuis De Twee Bruggen dat ook in Rotterdam gevestigd is. Hij vertelt: “Stekerbaar installeren is wennen, zomaar een snoer tegen het plafond monteren. Mijn vakgevoel zegt dat het niet zo los gemonteerd mag worden. Aan de andere kant is het ook gemakkelijk en moet je meegaan met de tijd. Ik heb een passie voor netjes werken en maak alles alsof het zichtwerk is.”

“Het prettige persoonlijke contact met Hemmink heeft het verschil gemaakt ten opzichte van andere partijen”

Waar ligt je hart

Op de vraag van Sjaak waar je hart ligt, stekerbaar of conventioneel installeren, antwoordt Arno:
“Een stuk van mijn hart ligt bij conventioneel installeren met buis. Bij stekerbaar zit alles los gemonteerd met een aantal beugels tegen het plafond. De opdrachtgever komt op het project langs om alles te checken voordat de wanden en plafonds afgewerkt zijn. Hij ziet dus of er netjes gewerkt is of niet. Voor mijn gevoel ziet conventioneel installeren met buis er netter uit. Maar ik realiseer me dat stekerbaar installeren de toekomst is.”

De rol van Hemmink

Sjaak: “Op het moment dat ik in aanraking kwam met Hemmink speelde er net een specifiek project. Daar mocht Hemmink toen een aanbieding voor maken. Hemmink, in de persoon van accountmanager Milo Voolstra, heeft goed naar onze wensen geluisterd, was flexibel en heeft een klantgerichte oplossing met stekerbaar installeren gecreëerd. Het prettige persoonlijke contact heeft het verschil gemaakt ten opzichte van andere partijen. Ik heb het vergeleken met conventioneel installeren met buis, maar stekerbaar installeren bespaart absoluut tijd en dus ook kosten.“

Projectering en ondersteuning van Hemmink

Hemmink heeft voor ons een projectering gemaakt en ons op deze manier veel werk uit handen genomen. We kregen zelfs twee varianten aangeboden: een offerte waarbij de installatie in serie aangelegd is en een offerte waarbij de installatie stervormig aangelegd is. Wij hebben gekozen voor de stervormige variant. Deze is wel wat duurder in aanschaf omdat er 2 Adels verdeeldozen in verwerkt worden, maar het installatiegemak en de tijdwinst bij het installeren wegen hier ruimschoots tegenop.

Iedereen op één lijn

Hemmink heeft meerdere keren ons bezocht om alles goed door te spreken. Ook de betrokken binnendienstmedewerker van Hemmink (Renkjan Beverwijk) en contactpersonen van de groothandel zijn bij ons op gesprek geweest. Zo was het project voor iedereen duidelijk en zaten we allemaal op één lijn.

Ook Schnabl wordt toegepast

Bij dit project gebruikte Bectro ook de kabelbeugel KB10 en de kabelbundelbandjes DKS van Schnabl. De DKS is het kabelbundelbandje voor beton en steen en een uitstekend alternatief voor plugclips.

Rol van de groothandel

Bectro heeft voor dit project gekozen voor Solar als elektrotechnische groothandel. Arno merkt wel op dat het succes van stekerbaar installeren afhangt van de beschikbare voorraad bij de groothandel. Als je snel iets nodig hebt, moet het ook op voorraad liggen. Assemblagepartner Eltechna, dochteronderneming van Solar, heeft voor dit project de prefabs (samengestelde assemblages van de snoeren, dozen en het schakelmateriaal) geleverd en de kitting verzorgd. In dit project zijn ook Attema hollewanddozen toegepast in combinatie met Jung schakelmateriaal en Adels snoeren.

Over Bectro Installatietechniek
Bectro Installatietechniek uit Amersfoort adviseert, ontwerpt, realiseert en beheert al uw gebouwgebonden installaties en infrastructuren. Functionele, comfortabele en veilige gebouwen, waar mensen goed kunnen wonen, werken, winkelen, leren en herstellen. Daar staat Bectro voor.