referentie

Hemmink ontzorgde Totaal Groep Groningen

adels-referentie-totaal-groep-groningen

In het voorjaar van 2019 is de voormalige school ‘De Flint’ in Emmen omgebouwd tot jongerenhuisvesting. In totaal zijn er 88 appartementen gerealiseerd. Totaal Groep Groningen heeft het totale project op zich genomen en heeft alle werkzaamheden verzorgd, van slopen tot stoffering en alles wat daartussen zit. Voor wat betreft de elektrische installatie heeft Hemmink met het merk Adels-Contact alles volledig stekerbaar geïnstalleerd wat tot veel tijdwinst geleid heeft. Samen met andere partners is er zo een maatwerkoplossing gerealiseerd.

Geert Buist, mede-eigenaar van Totaal Groep Groningen, vertelt hoe dit project verlopen is.

Merk

Kun je iets vertellen over de start van dit project?

“Milo Voolstra van Hemmink (red: accountmanager stekerbaar) heeft ons benaderd met de vraag of wij stekerbaar installeren al toepasten bij onze transformatieprojecten. Dit was nog niet het geval. Wel stonden wij hier positief tegenover gezien de tijdwinst die te behalen is. Na diverse meetings is er een aantal leveranciers, waaronder Hemmink, bij elkaar gezocht die ons kon helpen met een maatwerkoplossing”.

Eén-op-één relatie met Hemmink

“Uiteindelijk hebben wij het besluit genomen om stekerbaar te installeren bij dit project. Deze keuze is gemaakt omdat er een goede één-op-één relatie was met Hemmink en er vertrouwen was in de overige betrokken partijen met hun oplossingen”.

Door gebruik te maken van stekerbaar installeren konden wij als hele team efficiënter werken.

Waarom is gekozen om met stekerbaar installeren te werken?

“Totaal Groep wilde graag de productietijd verkorten op projecten. Vaak moesten de timmerman en de installateur op elkaar wachten, wat leidde tot onnodige vertraging. Door gebruik te maken van stekerbaar installeren, konden wij als hele team efficiënter werken. Bij dit project hebben wij geen extra werkzaamheden gehad bij de voorbereiding;  Hemmink en de andere betrokken leveranciers hebben ons volledig ontzorgd in dit traject”.

“Naast het verkorten van de productietijd speelt ook de faalkostenreductie mee. Eigenlijk waren er weinig tot geen faalkosten meer. Voor de totale installatie waren wij 5 uur kwijt, door stekerbaar installeren toe te passen is dit gereduceerd naar slechts 1,5 uur. Een geweldige tijdbesparing!”

Hoe hebben de Hemmink producten voor een oplossing voor dit probleem gezorgd?

“Bij dit project werd gebruik gemaakt van het Faay wandensysteem. De maatwerkoplossing van Hemmink/Adels en de andere partijen precies paste perfect bij dit systeem. Bovendien kon Hemmink ons als Totaal Groep ontzorgen bij de engineering. Dit alles heeft bijgedragen aan het verkorten van de productietijd”.

Zijn er naast Adels-Contact nog andere merken van Hemmink gebruikt bij de installatie?

“Naast de stekerbare producten van Adels-Contact zijn in dit project ook rookmelders van Ei Electronics en bevestigingsmateriaal van JMV en Schnabl toegepast.”

Hoe is het logistieke traject verlopen?

“De betrokken assemblagepartij heeft bij dit project het logistieke traject verzorgd. Per appartement is er een gekitte oplossing geleverd. Alle benodigde materialen per appartement waren zo makkelijk voorhanden”.

Wat is de volgende stap?

“In samenwerking met Hemmink gaan wij, en ook andere partijen, het stekerbaar installeren concept van Hemmink verder optimaliseren. Met meerdere partijen gaan we bekijken welke vervolgstap te maken is, denk bijvoorbeeld aan een stekerbare rookmelder”.

Meer over de installateur
Totaal Groep Groningen BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in verbouw, onderhoud en renovatieprojecten. Totaal Groep Groningen staat bij haar opdrachtgevers bekend als een betrouwbaar bedrijf waar kwaliteit, meedenken en aandacht voor de klant voorop staat.