Oplossingen voor de maritieme sector

KWx voor Maritiem

Ben je actief als installateur of engineer in de maritieme sector? Hemmink weet welke thema’s er binnen deze sector spelen en kan je adviseren met de juiste oplossingen en producten.

EMC-afscherming

EMC-afscherming is binnen de maritieme sector een belangrijk thema. Bij de vele compacte installaties op een schip, denk aan frequentieregelaars, omvormers motoren en de vele spanning- en frequentieniveaus, is EMI (Elektro Magnetische Interferentie) immers snel geïnitieerd.

Elektromagnetische invloeden kunnen de werking van machines belemmeren en storingen veroorzaken waardoor een schip langer op een dock ligt. Deze kostenpost wil je natuurlijk zoveel mogelijk beperken. De EMC-kabelwartels van Pflitsch of Wiska bieden dan een betrouwbare oplossing om ongewenste effecten van elektromagnetische interferentie te voorkomen en zo de onderhoudskosten te verlagen.

Betrouwbare afdichting onder alle omstandigheden

Een kabelwartel moet de kabel goed afdichten zodat er geen vocht, vuil of stof in de installatie komt die de juist werking verstoort. Op schepen, waar de weersomstandigheden extreem kunnen zijn, kan dit  een uitdaging zijn. De RVS kabelwartels van Pflitsch en Wiska, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zorgen tijdens de hele levensduur voor een perfecte afdichting en trekontlasting.

Alle componenten in een schip moeten bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden op zee zoals vocht, zout, chemische stoffen en wisselende temperaturen. RVS wartels en specifieke beschermslangen bieden dan een uitkomst waardoor toepassingstemperaturen van -40 °C tot +130 °C mogelijk zijn. Pflitsch en Wiska hebben beiden een breed assortiment RVS kabelwartels met hoge IP-waarde (IP68 tot 15bar); Flexa heeft brandvertragende beschermslangen in het assortiment die specifiek ontworpen zijn om wisselende temperaturen, vuil, schokken en trillingen, oplosmiddelen, zuren en logen te weerstaan.

Besparing op onderhoudskosten

Bij een schip is het van belang dat de doktijd zo kort mogelijk is en dat het schip zo snel mogelijk weer kan varen. Niemand zit te wachten op tijdrovend onderhoud. Bij toepassing van de wartels van Pflitsch en Wiska en de beschermslangen van Flexa ben je verzekerd van een goede kabeldoorvoering en bespaar je op de onderhoudskosten en onderhoudstijd.

Kunststof wartels en beschermslangen in een schip

Naast de RVS-oplossingen worden in een schip ook kunststof wartels toegepast voor binnen-installaties. Denk bijvoorbeeld aan verlichtingsinstallaties. Ook daar is volop keuze in het leveringspakket van Wiska en Pflitsch.

DNV-certificaat voor de maritieme sector

De Pflitsch en Wiska wartels en de Flexa beschermslangen voldoen aan strenge DNV GL-eisen op het gebied van vocht en corrosie.

Hemmink, kennispartner voor de scheepsbouw

Hemmink is jouw kennispartner op het gebied van scheepbouw en oplossingen voor de maritieme sector. Samen met onze fabrikanten Pflitsch, Wiska en Flexa bieden wij passende oplossingen en denken graag met je mee.

DC oplossingen voor de maritieme sector

Bekijk ook de DC oplossingen voor maritieme toepassingen van ons zusterbedrijf KWx