Veilige en efficiënte DC-systemen aan boord van schepen

Maritime DC Solutions

DC-maritime-solutions

Veilige, toekomstbestendige en efficiënte DC-systemen aan boord van schepen

Ondersteuning van groeiende stroomvereisten

De elektrificatie van schepen neemt snel toe. Vermogenssystemen moeten in staat zijn om energieverbruikers en -bronnen te ondersteunen en alternatieve energiebronnen te integreren. Dit omvat wind- en zonne-energie en energieopslagsystemen, met een diversiteit aan spanningen en vermogensniveaus. DC-netten zijn hiervoor uitermate geschikt maar kunnen niet veilig worden toegepast zonder de juiste bescherming. KWx biedt oplossingen voor de meest complexe DC-uitdagingen aan boord. Zo bieden wij onder andere een compleet assortiment aan vermogenselektronica-componenten en klantspecifieke producten. Met onze technische kennis, uitgebreide services en breed en relevant internationaal netwerk helpen we je met het succesvol ontwerpen en uitvoeren van zelfs de meest complexe gelijkspanningssystemen.

Producten voor toepassing in maritieme DC-netten

Partner in betrouwbare vermogenselektronica

Diensten
Als onderdeel van de Hanzestrohm groep combineren we onze lokale aanwezigheid met ons internationale netwerk. Dit stelt ons in staat klanten te helpen bij het optimaal plannen en uitvoeren van hun projecten.

Consultancy
Onze ervaren technische consultants hebben diepgaande kennis van het beveiligen van DC-netten, componentgebruik en toepassingsmogelijkheden. We werken graag samen om zo de optimale oplossing te creëren voor jouw complexe DC-systeem.

Normcommissies

Wij nemen zitting in verschillende normcommissies en hebben goede relaties met maritieme classificatiebureaus zoals DNV-GL en Lloyd’s Register.

Energiereductie

Door toepassing van hybride oplossingen is tot wel 50% energiereductie mogelijk

DC-microgrids

DC-microgrids integreren verschillende stroombronnen en -verbruikers

Een groenere maritieme toekomst

Er is meer aandacht voor het maritieme ecosysteem. Focus op een groenere en duurzamere maritieme industrie is één van de belangrijkste doelstellingen van de International Maritime Organization, IMO. Nieuwe technologieën dragen bij aan een verminderde uitstoot van CO2, Nox en Sox. Deze hogere mate van innovatie en integratie van technologie leidt tot optimalisatie van schepen.

Wij willen een rol spelen in het realiseren van een duurzame maritieme toekomst.

Bescherming van DC-systemen aan boord

De introductie van nieuwe technologieën mag de algehele veiligheid van het schip niet verminderen. Door de juiste selectie van beveiligingscomponenten en -methoden (zoals een DC breaker switch, of supersnelle zekeringen) en de optie van zone protectie, kan de system integrator beveiligingsselectiviteit bereiken. Dit leidt tot het minimaliseren van schade aan kritieke onderdelen en dure systeemuitval en productieverliezen als gevolg van een storing.

De Astrol solid state DC breaker switches dragen bij aan het ontwerpen van innovatieve, toekomstbestendige gelijkstroomsystemen die de integratie van moderne energiebronnen mogelijk maken. Deze technologie maakt efficiënte topologieën mogelijk, zoals gesloten-bus-systemen en ringsystemen. Het toepassen van deze topologieën maakt systemen veiliger.

Beheer van verschillende stroombronnen

Hoe integreer en beheer je verschillende soorten en merken vermogensbronnen en verbruikers in één systeem? Traditionele (DP) systemen zijn ontworpen voor open bus-modus. Dit houdt in dat de voedingssystemen volledig gescheiden zijn. Hoewel gesloten-bus-systemen veel voordelen hebben in termen van systeemefficiëntie en duurzaamheid, is dit complexer en nauwer geïntegreerde systeem veeleisender om veilig te bouwen, te verifiëren en te bedienen. Goedkeuring van een gesloten-bus-systeem vereist validatie van de fouttolerantie van het aangesloten systeem, inclusief ‘live’ kortsluitingstesten van de ergste storingsmodi.

Innovatie leidt tot nieuwe technologieën

Innovatie zal de manier waarop industrieën of bedrijven opereren aanzienlijk veranderen. Een slim microgrid biedt betere vermogensstabiliteit en -kwaliteit. KWx biedt kennis en een breed scala aan producten en oplossingen zoals solid state DC breaker switches, zware vermogensweerstanden, gelijkrichters, high speed zekeringen, supercondensatoren, etc.

Wij maken het ontwerp van veilige en efficiënte vermogenssystemen aan boord mogelijk

Onze ervaren consultants adviseren je graag bij het kiezen van de juiste oplossing. Dankzij onze kennis, A-kwaliteit oplossingen en professionele ondersteuning zorgen we ervoor dat je ontwerp aan alle elektrische en mechanische vereisten voldoet.

Schakel mee met onze maritieme DC-oplossingen!

✆ 0186 – 633 600

Contact