Tester voor industriële koper en glasvezel Ethernet netwerken

Het monitoren en besturen van industriële processen wordt steeds vaker op afstand uitgevoerd via een PROFINET of standaard Ethernet IP-verbinding. Wanneer de netwerkverbinding uitvalt, heeft dit grote gevolgen voor de continuïteit van productie- of controleprocessen. Installatiefouten of beschadigingen aan de netwerkbekabeling zijn hier vaak de boosdoener. Inspectie van de netwerkbekabeling brengt deze knelpunten in kaart.

De NaviTEK IE is een geavanceerde netwerktester voor inbedrijfstelling, preventief onderhoud en foutidentificatie van industriële Ethernet verbindingen. Met de gebruiksvriendelijke System Health Check lokaliseer je potentiële problemen voordat netwerkfouten ontstaan. Op een overzichtelijke manier doorloop je de stappen van het inspectieproces en identificeer je automatisch de kabel-, netwerk- of apparaatconfiguratie.

RJ45 of M12 patchkabels

Aangesloten met de RJ45 of M12 patchkabels maakt de NaviTEK IE een wiremap van de koperen netwerkbekabeling. Het display geeft informatie gedetailleerd weer, inclusief bedradingskleuren voor het actieve protocol, de kabellengte en de afstand tot de fout. De meting kan worden uitgevoerd op 4 getwiste draden, 2 getwiste paren of 4 getwiste paren.

NaviTEK IE R151010

PROFINET RJ45 / M12D

PROFINET RJ45 / M12X

Met de optionele SFP-module en patchkabels wordt het ook mogelijk om multimode en singlemode glasvezelbekabeling te testen. De Navitek IE meet het binnenkomende signaalniveau en vergelijkt dit met de kenmerken van ondersteunde transceiver modules. Ook andere knelpunten zoals vervuilde connectoren, breuken en locaties die verlieslimieten overschrijden, worden weergegeven.

Meetresultaten worden door de NaviTEK IE omgezet in een professionele PDF rapportage, die je met behulp van de IDEAL AnyWare applicatie kunt delen met collega’s en klanten.

De NaviTEK IE in het kort:

  • Lokaliseer kabelfouten op koper- en glasvezelverbindingen
  • Configureer knooppunten om verbindingsproblemen op te lossen
  • Voorkom netwerkstoringen met de System Health Check functie
  • Zoek aangesloten apparaten met behulp van de LED-indicator
  • Zoek verkeerd geconfigureerde apparaten met de NetMAP vergelijkingstool
  • Vind ongeautoriseerde apparaten met behulp van de 48hr. event log
  • Maak professionele rapportages voor collega’s en klanten
  • Stuur rapporten met behulp van de gratis IDEAL AnyWARE-app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *