Terugblik op een inspirerende kennissessie over brandveiligheid

Kennissessie Hemmink rookverspreiding simulatie met vr bril

Een dag vol inzicht, innovatie en interactie

Afgelopen week was het zo ver: de Twente Safety Campus werd omgetoverd tot hét centrum voor brandveiligheid. Samen met Lycens BV en Brandweer Twente organiseerden we een kennissessie die in het teken stond van ‘Brandveilig beheren van woongebouwen en veilig verblijven’. Een onderwerp dat vaak als saai en stoffig wordt beschouwd, maar wij hebben laten zien dat het allesbehalve dat is!

Van deskundige discussies tot dynamische demonstraties

De dag begon met een krachtige opening door Brandweer Twente, die een indringend verhaal deelde over hun inspectierondes langs woongebouwen. Het zette iedereen aan het denken en legde de basis voor een dag vol diepgaande discussies en nieuwe inzichten.

Lycens nam vervolgens het stokje over met een fascinerende sessie over het belang van een goed beheersplan voor woongebouwen. Hun expertise wakkerde waardevolle gesprekken aan onder de aanwezigen en onderstreepte het belang van samenwerking en vooruitdenken in de wereld van brandveiligheid.

Als klap op de vuurpijl deelden we bij Hemmink onze laatste innovaties op het gebied van brandveiligheidsoplossingen. We lieten zien hoe technologie, zoals het real-time monitoren van melders met een gateway, een sleutelrol kan spelen in het beschermen van ons allemaal.

Leerzaam en leuk: een unieke combinatie

Wat deze kennissessie echt onderscheidde, waren de interactieve elementen. Deelnemers doken in een VR-ervaring en testten hun vaardigheden in een spannende escaperoom. Beide activiteiten waren niet alleen leuk, maar ook enorm leerzaam. Ze boden een uniek inzicht in de uitdagingen van brandveiligheid en het belang van snelle en effectieve reacties in noodsituaties.

De demonstratie van rookverspreiding was voor velen een eyeopener. Het liet op indrukwekkende wijze zien hoe snel een situatie kan veranderen en benadrukte het belang van preventie en voorbereiding.

Verbinding en verdieping

Tussen de bedrijven door was er ruimte voor wat misschien wel het meest waardevol is: netwerken. De lunch, pauzes en de afsluitende borrel boden de perfecte gelegenheid om te verbinden, ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.

We sloten de dag af met een gevoel van dankbaarheid en inspiratie. Dankbaar voor de energie en de bijdragen van alle sprekers, de organisatoren en natuurlijk de deelnemers. Het was een dag vol inspiratie, nieuwe kennis en waardevolle connecties, allemaal met het gemeenschappelijke doel om de wereld een beetje veiliger te maken.

2 reacties op “Terugblik op een inspirerende kennissessie over brandveiligheid

  1. Hebben jullie ook een oplossing voor mensen die slecht ter been zijn en voor wie de scootmobiel dichtbij moet zijn? Ze krijgen te horen van eigenaren dat ze een boete kunnen verwachten.

  2. Goedemiddag Marjolein,

    Bedankt voor je reactie en interesse. Ben je in de mogelijkheid om telefonisch contact met mij op te nemen via 038-4698229? Dan kunnen we de mogelijkheden met elkaar bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *