Slim en snel gaten boren in tegels

rex-boren-in-tegels

Het boren van een gat in een muur- of vloertegel wordt vaak gezien als een uitdaging. Tegels zijn gehard waardoor je er soms moeilijk doorheen kunt komen. Je bent bang dat de tegel barst of dat de glazuurlaag van de tegel beschadigd raakt. Toch is er voor elk type materiaal een ideale boor én oplossing beschikbaar, zo ook voor tegels! Het boren in tegels hoeft geen grote uitdaging te zijn als je maar beschikt over het juiste gereedschap.

Kies het juiste gereedschap

Het boren van gaten in tegels gebeurt vaak met diamantboren, maar ook een multiboor of een tegelboor kunnen de juiste oplossing bieden. De keuze voor de juiste boor is afhankelijk van drie factoren: hoe vaak boor je een gat, hoeveel gaten moeten er geboord worden en hoe hard is de tegel waarin je boort? Voor alle veelvoorkomende toepassingen levert REX de juiste oplossing.

rex-granito-diamantboor

REX Granito diamantboor

De Granito diamantboor is de beste keus wanneer je regelmatig boort in harde tegels. Een groot voordeel is dat je snel door de tegel boort zonder waterkoeling. Dit komt doordat de punt van de boor gevuld is met wax wat zorgt voor een optimale koeling tijdens het boren. De boor is leverbaar in twee varianten: een zeskant aansluiting voor het gebruik in een accutol en een m14 aansluiting voor het gebruik in een haakse slijper. Kies je voor het gebruik van de boor in een haakse slijper dan kun je met hoge toeren boren, waardoor je het meest eenvoudig door harde tegels komt. De Granito diamantboor is verkrijgbaar met een diameter van 5 t/m 12 mm.

rex-multiboor-plus

REX multiboor plus

Boor je gaten in tegels tot maximaal hardheid 8? Kies dan voor de REX multiboor plus. Door de scherp gesneden punt loopt de boor minder snel weg en gaat hij eenvoudig door de tegel. De REX multiboor plus is beschikbaar met een diameter van 3 t/m 14 mm. Deze boor is niet geschikt voor het boren in (harde) vloertegels.

Rex tegelboor

Met de Rex tegelboor kom je door vrijwel elke tegel, ongeacht de hardheid. Met deze boor kan er alleen op lage toeren geboord worden, waardoor hij minder snel door een tegel gaat dan bijvoorbeeld een REX Granito diamantboor.

rex-tegelboor

De boor is voorzien van een 7-kantige asymmetrische geslepen boorkop. Het unieke ontwerp van de kop zorgt ervoor dat de hitte tijdens het boren wordt gereduceerd, waardoor de boor minder snel verbrandt. De tegelboor is voorzien van een quick lock aansluiting voor het gebruik in een accutol en verkrijgbaar in de volgende diameters: 4, 5, 6, 8 en 10 mm.

Bekijk ons assortiment en alle producteigenschappen in ons productenportaal. Heb je vragen over het boren van gaten in tegels of ben je benieuwd welke boor je het beste kunt gebruiken voor jouw klus? Neem dan contact met ons op via info@hemmink.nl of bel ons op +31 (0)38 469 8200.

3 reacties op “Slim en snel gaten boren in tegels

  1. Prima informatief.
    Als tip bij de tegelboor handig om te vermelden dat op de plaats van boren een stukje crêpetape plakken het wegglijden van de boor verhindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.