Slim en snel gaten boren in tegels

Het boren van een gat in een muur- of vloertegel wordt vaak gezien als een uitdaging. Tegels zijn gehard waardoor je er soms moeilijk doorheen kunt komen. Je bent bang dat de tegel barst of dat de glazuurlaag van de tegel beschadigd raakt. Toch is er voor elk type materiaal een ideale boor én oplossing beschikbaar, zo ook voor tegels! Het boren in tegels hoeft geen grote uitdaging te zijn als je maar beschikt over het juiste gereedschap.

Kies het juiste gereedschap

Het boren van gaten in tegels gebeurt vaak met diamantboren, maar ook een karaatboor kan de juiste oplossing bieden. De keuze voor de juiste boor is afhankelijk van drie factoren: hoe vaak boor je een gat, hoeveel gaten moeten er geboord worden en hoe hard is de tegel waarin je boort? Voor alle veelvoorkomende toepassingen levert TIP de juiste oplossing.

rex-granito-diamantboor

TIP diamantboor

De TIP diamantboor is de beste keus wanneer je regelmatig boort in harde tegels. Een groot voordeel is dat je snel door de tegel boort zonder waterkoeling. Dit komt doordat de punt van de boor gevuld is met wax wat zorgt voor een optimale koeling tijdens het boren. De boor is leverbaar in twee varianten: een zeskant aansluiting voor het gebruik in een accutol en een m14 aansluiting voor het gebruik in een haakse slijper. Kies je voor het gebruik van de boor in een haakse slijper dan kun je met hoge toeren boren, waardoor je het meest eenvoudig door harde tegels komt. De Granito diamantboor is verkrijgbaar met een diameter van 5 t/m 12 mm.

rex-multiboor-plus

TIP karaatboor

Boor je gaten in tegels tot maximaal hardheid 8? Kies dan voor de TIP karaatboor. Door de scherp gesneden punt loopt de boor minder snel weg en gaat hij eenvoudig door de tegel. De TIP karaaatboor is beschikbaar met een diameter van 3 t/m 14 mm. Deze boor is niet geschikt voor het boren in (harde) vloertegels.

Bekijk ons assortiment en alle producteigenschappen in ons productenportaal. Heb je vragen over het boren van gaten in tegels of ben je benieuwd welke boor je het beste kunt gebruiken voor jouw klus? Neem dan contact met ons op via info@hemmink.nl of bel ons op +31 (0)38 469 8200.

5 reacties op “Slim en snel gaten boren in tegels

  1. Prima informatief.
    Als tip bij de tegelboor handig om te vermelden dat op de plaats van boren een stukje crêpetape plakken het wegglijden van de boor verhindert.

  2. Wat voor boortje heb ik nodig om door een Tram Wit badkamer wandtegeltje te boren ? . Er moeten 4x witte pluggen in ! Ben altijd bang dat deze tegeltjes gaan breken …

    1. Goedemorgen Wilma,

      Dit ligt aan de hardheid van de witte tegel en deze kan je vinden in de specificaties van de tegel. Indien het om een ‘standaard’ witte wandtegel gaat die je veel in badkamers en toiletten tegenkomt zou ik de karaatboor adviseren. Deze is geschikt voor materialen tot hardheid 8 en is voorzien van een scherpe kop zodat hij eenvoudig door het materiaal gaat. Tip daarbij is om niet te hard te drukken en de machine het werk te laten doen. Succes met de klus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *