Semi-voorgemonteerde hoofdaardrail van JMV

jmv-hoofdaardrail

Kabelschoenen aansluiten op een hoofdaardrail (HAR) neemt nog flink wat tijd in beslag voor jou als installateur. De semi voorgemonteerde hoofdaardrail (HAR) van JMV is dan een praktische oplossing. De zwarte isolatieblokken of nulblokken zijn al gemonteerd aan de hoofdaardrail. De los bijgeleverde kabelschoenen kun je naar eigen inzicht in de rail monteren. De rail heeft 10 geboorde gaten die al voorzien zijn van schroefdraad, je hoeft dus alleen maar te schroeven en vast te zetten met aandraaimoment. Dat scheelt tijd!

Nieuw! Hoofdaardrail (HAR) met kabelschoenen

Naast de bekende hoofdaardrail zonder kabelschoenen brengt JMV nu ook twee varianten met kabelschoenen op de markt:

Bovendien zijn de kabelschoenen geschikt voor de meeste in de markt voorkomende perstangen zoals Intercalbe en Klauke. Nog meer gemak voor de installateur dus!

Handige verpakking

Deze hoofdaardrails inclusief kabelschoenen worden als complete set geleverd in één handige verpakking. Ook het bevestigingsmateriaal is hierbij inbegrepen.

Voordelen en kenmerken hoofdaardrail (HAR)

 • Voorgeconfectioneerde rail (voorzien van M8 draad)
 • Vereenvoudiging van werkzaamheden, waardoor tijdwinst wordt geboekt
 • Gemonteerd op 2 isolatoren (0-blokken), zowel horizontaal als verticaal te monteren
 • Bouten (10 x M8) worden standaard bijgeleverd
 • Aandraaimoment 8 Nm* (hardheid 8.8)
 • Borgplaatje (10 stuks) ter voorkoming draaien kabelschoen
 • Koper vernikkeld

  * Let op: voor een volledige belasting van 200A altijd alle M8 schroeven in de rail monteren!

*Aandraaimoment: 8 Nm
Dit is een vrijblijvend aanhaalmoment t.b.v. schroefverbindingen Nm (Newton meter) Dit moment is een indicatieve richtwaarde voor metrisch regelschroefdraad volgens DIN ISO 261 en kopoplegafmetingen volgens DIN EN ISO 4762, DIN EN ISO 4032, DIN EN ISO 4014, alsmede DIN 931-2, 6912, 7984 en 7990. Dit levert een benuttingsfactor van de schroef-rekgrens van 90 % op. Er is uitgegaan van een wrijvingscoëfficiënt 0,14 (nieuwe schroef, zonder nabehandeling, ongesmeerd).

Eigenschappen kabelschoenen

 • Kabelschoenen zijn geschikt voor meeraderige, fijnaderige en verdichte meer-en fijnaderige geleiders en voor massieve geleiders van 10 -16 mm²
 • Materiaal: DIN EN 13600 Koper (Cu-HCP)
 • Afwerking: galvanisch verzinkt
 • Doorsnede: 10, 16, 25 en 35 mm²i

Andere kabelschoenen van 0,5-400 mm² op aanvraag leverbaar

Heb jij een idee voor een nieuw JMV product?

Binnen het concept Slim en Snel installeren is JMV voortdurend op zoek naar oplossingen om het jou als installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heb je zelf een idee voor een vernieuwend JMV product? Geef het aan ons door via info@hemmink.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *