Hemmink neemt collega KWx over

Per 24 september 2015 heeft Hemmink Holding BV alle aandelen verworven van KWx Holding BV en is daarmee 100% eigenaar van KWx BV, Profex BV en Webshop123 BV in Nederland en van KWx BVBA in België.

Hemmink en KWx opereren beiden als importeur op de Nederlandse en Belgische markt, voornamelijk in de elektrotechniek. Het DNA en de opbouw van de organisatie van KWx en Hemmink hebben veel overeenkomsten. “Wij hebben een klik” was de conclusie van aandeelhouders Martin Hemmink, Hans Segers en Michel Paardekooper.

Groeistrategie

Volgens Matthijs Breel, directeur van Hemmink BV, past deze overname perfect in de groeistrategie van Hemmink. “We willen een stevige, stabiele en toekomstvaste partner zijn voor leveranciers, klanten en medewerkers.” Hemmink heeft in haar groeidoelstellingen de wens tot internationalisatie staan, met KWx BVBA wordt heel bewust een stap over de grens gezet. KWx BVBA ziet Hemmink als een basis waarvan uit ook andere Hemmink leveranciers bediend kunnen gaan worden.

Een klik in de elektrotechniek

KWx en Hemmink hebben beiden een stevige basis in de techniek en verbinden klanten met topmerken door vakkennis en persoonlijke betrokkenheid. Naast de commerciële drive hebben beide bedrijven veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers en zijn zij actief in de samenleving.

Ongewijzigde contactpersonen en afspraken

Oud-aandeelhouders Hans Segers en Michel Paardekooper blijven beiden actief als directeur van KWx BV. Denis Vlaeminck blijft directeur van KWx BVBA. Het huidige management van KWx, Kees Compaan manager van KWx Meetinstrumenten en Ben Tabak manager van KWx Vermogenselektronica, kijkt met veel vertrouwen uit naar de kansen die de overname biedt.

De vestigingslocaties in Oud Beijerland en in Kontich (België)  blijven bestaan. Alle medewerkers van KWx blijven actief in hun huidige rol, waardoor contacten en afspraken met KWx ongewijzigd blijven.

Trots

Hemmink en KWx zijn trots op het samengaan van deze 2 mooie bedrijven en kijken met veel vertrouwen uit naar de kansen die de overname biedt.
Door deze overname ontstaat een bedrijf met een totale omvang van ongeveer 100 medewerkers, 4 vestigingen, 7 webshops en een omzet van circa € 45 miljoen.

Over KWx

Vanuit vestigingen in Nederland en België bedient KWx technische markten in de volgende kernsegmenten:

  • Explosieveilig installatiemateriaal, verlichting en kabelmanagement
  • Internationale inkoopdienstverlening voor de olie- en gasmarkt
  • Vermogenselektronica
  • Meetinstrumenten
  • Kalibratie van draagbare test- en meetapparatuur

Pijlers zijn de jarenlange ervaring, constante scholing en een gebalanceerd portfolio producten van gerenommeerde fabrikanten.

Bekijk ook de bedrijfsfilm van KWx.

Over Hemmink

Hemmink is een familiebedrijf met bijna 65 jaar ervaring in het importeren en verkopen van elektrotechnische componenten op de Nederlandse markt.

Hemmink onderscheidt zich op de markt door haar sterke merken en vergaande (technische) kennis. Hemmink levert elektrotechnische, industriële en verlichtingsproducten hoofdzakelijk aan de

  • Elektrotechnische en verlichtingsgroothandel
  • Elektrotechnische installateur, aannemerij en woningbouwverenigingen
  • Industrie

Producten op het gebied van HFC levert zij hoofdzakelijk aan kabelexploitanten, telecomaannemers, data installateurs en recreatiebedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *