Functiebehoudbeugel met korte schroef

jmv-functiebehoudbeugel-korte-schroef

Bevestigingsspecialist JMV brengt nu een functiebehoudbeugel op de markt met een korte schroef van slechts 28 mm. Deze schroef kan met een standaard (lichte) accuboormachine in het beton bevestigd worden. Hierdoor wordt het mogelijk om met minder kracht nog sneller functiebehoudbeugels vast te zetten. Slim en snel bevestigen dus!

Minder boordiepte voorkomt beschadigingen bij boren

De korte schroef voorkomt dat je ingestorte leidingen beschadigt bij het boren. Ook het boren in de kanalen van kanaalplaatvloeren is verleden tijd. Bij oud en uitgehard beton is dit product zeer geschikt om toe te passen: door de minder diepe draad is er minder weerstand waardoor deze makkelijker in het oude beton te monteren valt.

De voordelen

Met deze unieke bevestiging 6 x 28mm kan de installateur sneller dan ooit kabels bevestigen:

  • Beperkte boordiepte van slechts 30 mm
  • Montage middels standaard (lichte) accuboormachine in plaats van een slagmoersleutel of een slagmoeraanzetter
  • Geen beschadiging van ingestorte leidingen
  • Voorkomt boren in de kanalen van kanaalplaatvloeren
  • Toepasbaar in oud en uitgehard beton
  • Functiebehoud getest systeem (schroef+beugel+kabel) conform DIN 4102-12
  • Geschikt voor E30-E90 minuten
  • Verkrijgbaar in 16 en 19/20mm enkele variant en in 19/20mm dubbele variant

Getest functiebehoud-systeem van JMV

Een functiebehoud-systeem zorgt ervoor dat (elektrische) systemen blijven functioneren gedurende een van te voren afgesproken tijd (30, 60 of 90 minuten). Naast de functiebehoud-kabels spelen ook de functiehoud-kabeldragers/-beugels een belangrijke rol. Volgens DIN 4102 – 12 moeten beide op elkaar afgestemd zijn en als zodanig in combinatie met elkaar zijn getest. Wanneer een beugel bijvoorbeeld is getest zonder kabel, wordt het systeem niet aangemerkt als functiebehoud en kan de afgesproken tijdsduur niet worden gegarandeerd.

JMV functiebehoudbeugels zijn inclusief kabel, dus als systeem getest. Dit geeft de zekerheid dat de materialen bij brand gedurende 90 minuten blijven fungeren.

Meer informatie

Bekijk de functiebehoudbeugels met korte schroef in ons productenportaal of download de JMV functiebehoudgids voor aanvullende informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *