Deelbare wartel Split Gland® uitgebreid met 3 nieuwe varianten

Bij kabels met voorgemonteerde connectoren is het lastig om kabelwartels te monteren en daarbij een hoge IP-waarde te behouden. PFLITSCH heeft hiervoor twee unieke oplossingen die snel en eenvoudig te monteren zijn: de UNI Split Gland® en de UNI FLANGE™. De UNI Split Gland® is nu uitgebreid met 3 nieuwe varianten.

UNI Split Gland®, de deelbare kabelwartel

De succesvolle UNI Split Gland®, gebaseerd op het bekende UNI-Dicht systeem, is een compleet deelbare kunststoffen kabelwartel  bestaande uit deelbare wartelbehuizing, deelbare drukmoer en voorgesneden inzetstuk. Een unieke wartel, want nu kunnen kabels met voorgemonteerde connectoren doorgevoerd en aangesloten worden terwijl een hoge beschermklasse (IP 67) wordt bereikt. Naast de M25 draad is de UNI Split Gland® nu ook verkrijgbaar in M20 en M32. Voor zware industriële toepassingen is de M25 variant ook beschikbaar in zink (HD, Heavy Duty).

Tijdsbesparing

De UNI Split Gland® is een ideale oplossing voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Deze kabelwartel, die om de kabel(s) geplaatst wordt, kan snel en eenvoudig gemonteerd c.q. gedemonteerd worden, zonder onderbreking van de productie. De klant bespaart kosten en tijd.

Voordelen:

  • hoge beschermklasse: IP 67
  • vervangen zonder productonderbreking
  • voor kabeldiameters van 2,0 tot 20,5 mm
  • voor de montage van standaard, meervoudige of speciale kabel(s) zijn ruim 100 verschillende voorgesneden TPE-V inzetstukken uit het UNI Dicht® systeem beschikbaar

UNI FLANGE™, de deelbare kabeldoorvoer

De UNI FLANGE™  is de enige deelbare kabeldoorvoer  die gebaseerd is op het afdichtingsprincipe van een kabelwartel. Met deze kabeldoorvoer van PFLITSCH worden de eigenschappen van het UNI Dicht®-systeem gecombineerd met de voordelen van een deelbare frameplaat en deelbare drukmoeren. Hiermee kunnen kabels met voorgemonteerde connectoren veilig en adequaat worden doorgevoerd, ook als de connector groter is dan de warteldoorvoer. De UNI FLANGE™  bestaat uit een deelbare flens die op een standaard uitsparing voor een 24-polige industriële connector past, 3 deelbare drukmoeren en deelbare inzetstukken.

Voordelen

  • met weinig onderdelen kunnen veel kabels doorgevoerd en afgedicht worden
  • geschikt voor kabeldiameters van 2,0 t/m 20,5 mm
  • verkrijgbaar in kunststof en metaal
  • voor de montage van standaard -, meervoudige of speciale kabel(s) zijn ruim 100 verschillende voorgesneden TPE-V inzetstukken uit het UNI Dicht® systeem beschikbaar

Bekijk in ons productenportaal alle varianten van de Split Gland of download de flyer Deelbare kabelwartelsystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *