Venting: oplossingen die condensvorming voorkomen

Druk, temperatuur en luchtvochtigheid zijn sterk aan veranderingen onderhevig en zorgen bij elektrische apparatuur vaak voor problemen. Door condensvorming daalt de levensduur van elektronica telkens weer. Kabelwartelspecialist WISKA biedt met de VentGLAND® anti-condenswartel en deVentPLUG® anti-condensplug oplossingen die condenswater voorkomen.

WISKA VentGLAND®

De WISKA VentGLAND® is een hoogwaardige luchtdoorlatende kabelwartel en drukvereffeningselement in één, verkrijgbaar in diverse varianten. Door het ventilerende ePTFE-membraan vindt er constant drukvereffening plaats tussen de binnenkant van de behuizing en de buitenkant. Hierbij blijft de beschermklasse van de behuizing intact.

Toepassing VentGLAND®

De VentGLAND® is de ideale oplossing in omgevingen waar zich grote temperatuurschommelingen kunnen voordoen; buiteninstallaties, wasstraten, professionele keukens, in schakelkasten, kassenbouw of maritieme omgevingen. Ventileren is niet meer nodig!

Voordelen VentGLAND®

  • Kostenbesparing: minimale kans op condensvorming en daardoor een langere levensduur van uw elektronica.
  • Geen dure en onderhoudsgevoelige ventilatiesystemen meer nodig.
  • Geen openingen voor condenswater nodig die de IP-waarde verlagen.
  • Hoge beschermklasse:  IP 68 tot 0,6 bar / IP 69K.
  • Verkrijgbaar in kunststof (PA), messing vernikkeld en RVS (303).
  • Hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid: elke wartel wordt in de fabriek getest.

Diverse varianten

De VentGLAND® is onderdeel van het WISKA SPRINT kabelwartelsysteem en kan met diverse inzetstukken en drukmoeren  voor verschillende kabeltypes gecombineerd worden. Er zijn diverse varianten van de VentGLAND® leverbaar, zoals met knikbescherming of trekontlasting. Ook meervoudige of speciale inzetstukken zijn verkrijgbaar.  De messing en RVS varianten van de VentGLAND® zijn ook beschikbaar in EMC uitvoering.

WISKA VentPLUG®: optimale drukvereffening

WISKA biedt met de VentPLUG® een goede oplossing voor het snel en eenvoudig ventileren van een behuizing. De VentPLUG® heeft een hoge luchtdoorlaat en neemt weinig ruimte in. De VentPLUG® is verkrijgbaar in kunststof en messing en in een standaard en een HF (High Airflow) variant. Nu ook verkrijgbaar in M20 en M40! Het ePTFE-membraan vormt, net als bij de VentGLAND®, de kern van de VentPLUG®. Kenmerkend voor dit type membraan is de hoge temperatuur-, UV- en zoutwaterbestendigheid en de lange levensduur.

Venting rekenmodule

Hoeveel en welk type anti-condens wartels (VentGland) of anti-condens pluggen (VentPlug) moet ik toepassen in mijn situatie? Met de handige Venting rekenmodule vindt u concrete informatie over welke en hoeveel drukvereffeningscomponenten vereist zijn om kritieke condensvorming te vermijden. Test deze rekenmodule zelf op de WISKA website.

Meer diepgaande informatie over de Venting producten vindt u in het WISKA whitepaper of bekijk de Venting flyer via ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *