Brandveiligheid is meer dan alleen het plaatsen van een rookmelder

Samen met Ei Electronics streeft Hemmink ernaar om brand- en koolmonoxideveiligheid in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Hemmink kijkt niet alleen naar de producten maar naar de hele keten van brandveiligheid. Want brandveiligheid is meer dan alleen het plaatsen van een rookmelder. Met de nieuwe Ei3000 serie biedt Ei Electronics diverse opties voor slimmer onderhoud zo een optimale brand- en koolmonoxideveiligheid mogelijk te maken.

De keten van brandveiligheid

De melder is slechts een onderdeel in een totale keten van brandveiligheid. Dit begint bij de ontwikkeling en productie van het product. Een goede melder heeft een slim ontwerp, wordt uitgebreid getest en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ei Electronics gaat hierin verder dan alleen het voldoen aan de norm. Elke individuele melder die de fabriek verlaat, is meerdere keren getest. Want als het om brandveiligheid gaat is het van het allergrootste belang om zeker te weten dat de melder zijn werk doet op het juiste moment.

Schijnveiligheid is het nieuwe gevaar

In de keten van brandveiligheid kunnen veel risico’s ontstaan. Want heeft die rookmelder wel een werkende batterij? Hangt de melder wel op de juiste plek in huis? Hoe goed een melder ook is, het verliest zijn veiligheidsfunctie wanneer het niet goed wordt geïnstalleerd en onderhouden. Zelfs een kleine fout in het monteren of installeren van een melder kan een fatale afloop betekenen. Schijnveiligheid is het nieuwe gevaar. Een juiste installatie is dus van het allergrootste belang.

Onderhoud en vervanging

Als kennispartner biedt Hemmink graag advies over een juiste installatie van melders en het noodzakelijke onderhoud. Ei Electronics biedt diverse producten die helpen met het signaleren van aanstaand onderhoud en vervanging, waaronder de nieuwe Ei3000 serie.

Nieuwe serie intelligente melders: Ei3000

De nieuwe Ei3000 serie biedt diverse opties voor slimmer onderhoud zo een optimale brand- en koolmonoxideveiligheid mogelijk te maken. Deze serie omvat rook- en hittemelders, koolmonoxidemelders en 2 multisensor melders. Alle melders hebben 10-jaars lithium back-up batterijen voor 10 jaar zorgeloze veiligheid.

Voordelen Ei 3000 serie

  • Optimale veiligheid zonder valse meldingen
  • Intelligente melders: sensordata wordt bewaard, melders zijn lokaal (AudioLINK) en via de Cloud (SmartLINK) uit te lezen
  • Slimmer onderhoud: historische informatie na klacht of incident zijn via de app op smartphone of in de Cloud uit te lezen
  • Standaard stofcompensatie: slechts 1x per 3 jaar melder uitzuigen
  • Lagere onderhoudskosten (stofcompensatie, 10-jaars lithium batterijen)
  • Duurzaam: lager energieverbruik en lange levensduur

Lees alles over deze nieuwe serie melders op de nieuwe Ei Electronics website. 

Hemmink is een ervaren kennispartner
Hemmink adviseert en denkt mee over de best passende oplossing voor elke situatie. Meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan de gloednieuwe brochure aan of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *