Bescherm kwetsbare signaalkabels met de Flexa sensor beschermslangen

flexa-sensor-beschermslang

Productielijnen, machines of losse componenten zijn vaak voorzien van robotarmen of andere automatisch aangestuurde mechanische onderdelen. Deze robotarmen sturen sensoren, scanners of andere delen van het productieproces aan op basis van licht of lasertechnologie. Om de kabels die de robotdelen aansturen en de sensorkabels te beschermen, heeft Flexa een uitgebreid assortiment aan hoge kwaliteit sensor beschermkabels geïntroduceerd. De flexibiliteit, buigzaamheid en kleine diameterrange maken deze beschermslangen uitermate geschikt voor deze toepassingen.

Robuustheid gecombineerd met flexibiliteit

De Flexa roestvaststalen sensorslangen met zeer kleine afmetingen zijn robuust en flexibel. Daardoor zijn ze ideaal voor de hoge precisie-eisen in de sensortechnologie. Daarnaast worden ze gebruikt voor toepassingen in de opto-elektronica, glasvezeltechnologie en technische endoscopie. Afhankelijk van de toepassing kunnen deze slangen met verschillende materialen worden gecoat en worden voorzien van passende schroefverbindingen.

Een variant voor elke toepassing

Binnen het assortiment van Flexa sensorslangen zijn er verschillende varianten en uitvoeringen leverbaar met elk hun eigen specificaties en eigenschappen. De gemene deler van de sensor beschermslangen zijn:

  • hoge flexibiliteit
  • hoge treksterkte
  • in staat om zijdelingse druk te weerstaan

In een aantal gevallen of uitvoeringen komt daar o.a. nog lucht en vloeistofbestendigheid bij. Daarnaast is het bijzonder dat voor deze beschermslangen ook maatwerk mogelijk is: maatvoering, lengte, materiaal en (iedere) RAL kleur.

Download dit overzicht als PDF voor een betere leesbaarheid.

Vind snel de juiste slang in ons productenportaal

In ons productenportaal vind je alle types sensorslangen met bijbehorende specificaties snel terug. Bekijk alle types sensor beschermslangen.

Welk type past het best bij jouw toepassing?

Wil je weten wat de beste sensorslang voor jouw toepassing is? Neem contact op met onze sales specialisten Industrieel Kabelmanagement via het formulier. Wij adviseren je graag.

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *