Adels-Contact schakel- en verdeelboxen

Schakelbox voor stekerbare installaties met Adels Contact

Het succesvolle AC166G systeem van Adels-Contact wordt steeds vaker ingezet bij stekerbare installaties. Het complete pakket van snoeren, stekers en verdelers voldoet aan de strenge NEN-eisen, is van hoge kwaliteit en vrijwel alle componenten zijn te bevestigen zonder gereedschap. Adels brengt nu drie nieuwe schakelboxen en een verdeelbox op de markt als aanvulling op dit stekerbare systeem.

Toepassing

Als installateur kun je deze reeks van platte schakel- en verdeelboxen verwerken in holle wanden of op systeemplafonds om zo verlichting te schakelen en/of stroom te verdelen. Alles vanzelfsprekend conform de EN61535 norm. Deze toepassingen variëren van een 20A-stroomverdeler tot (wissel)schakelaars aangestuurd door bewegingsmelders of wandschakelaars.  De schakelboxen zijn volgens de norm standaard voorzien van ingebouwde trekontlasting en worden volledig voorgemonteerd aangeleverd.

Hemmink en Adels bieden jou de volgende voordelen:

  • Korte levertijden
  • Gunstige prijs/kwaliteit
  • Kennis en advies met ons dedicated en servicegerichte salesteam voor stekerbaar installeren
  • Alle producten uit de AC 166G serie zijn getest uitwisselbaar met het GST 18 systeem
  • Projectaanpak en maatwerk van A tot Z
  • Flexibel in verpakkingseenheden: ook kleinere verpakkingen zijn mogelijk

Overzicht schakel- en verdeelboxen

TypeOmschrijvingDoelToepassing
type I (art.nr 1805281) : AC166 GVS 4/3, (Sensor)schakelbox 16A/250A(Sensor)schakelbox 16A/250A   verlichting schakelen met een bewegings- of aanwezigheidssensor, voorzien van doorvoerleiding, in- en uitgangbewegingssensor, schakelt verlichting m.b.v. bewegings- of aanwezigheids-melder/sensor voor met name uitiliteitsgebouwen 
type 2 (art.nr 1805282) : AC166 GVS 4/3, Schakelbox 16A/250ASchakelbox
16A/250A
verlichting schakelen met een enkelvoudige schakelaar, voorzien van doorvoerleidingverlichtingstoepassingen voor met name utiliteitsgebouwen 
type 3 (art.nr 1805283) : AC166 GVS 4/3, Wisselschakelbox 16A/250AWisselschakelbox
16A/250A
verlichting schakelen met een wissel- of hotelschakelaarverlichtingstoepassingen voor met name utiliteitsgebouwen
type 4 (art.nr. 1805280) : AC166 GVS 4/3, Verdeelbox 20A/250AVerdeelbox 20A/250A  stroom verdelen naar de verschillende ruimtes over het plafond (achter het systeemplafond), voorzien van 1 ingang en 3 uitgangenverlichtingstoepassingen voor met name utiliteitsgebouwen

Combineer met JMV en Schnabl

De Adels schakelboxen bieden jou een stuk tijdbesparing en handiger werken. Slim en snel installeren dus! Daarnaast kun je de Adels producten ook combineren met het bevestigingsmateriaal van JMV en Schnabl. Met deze modulair inzetbare producten zet je moeiteloos een efficiënte buis-, kabel- of stekerbare installatie in elkaar. Kijk voor meer informatie op snel monteren en tijd besparen.

B2ca-koppelsnoeren

Naast de schakelboxen levert Adels alle CPR-kabels, waaronder B2Ca. De B2ca-snoeren voldoen aan de strengste veiligheidsnormen op het gebied van de NEN 8012 CPR wetgeving voor stekerbare installaties. Deze snoeren mogen in de omgeving met grote gevolgschade en een hoog afbreukrisico, zoals bijvoorbeeld zorgcentra, grote bijeenkomstruimtes of woonruimtes met logiesfunctie, worden toegepast.

Hoeveel sneller is stekerbaar installeren?

Bij stekerbaar installeren worden kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant- en-klaar aangeleverd: op maat gemaakt en voorzien van de juiste connectoren. Je hoeft dus zelf geen draden meer te trekken, te doppen of dozen aan te sluiten, maar  je kunt direct aan de slag met installeren. Op deze manier worden eventuele aansluitfouten voorkomen en kun je als  installateur tot wel 80% sneller werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *