Aarden met JMV producten

Een greep uit het aarding assortiment van JMV

JMV heeft een innovatief programma aardingsmaterialen die voldoen aan de normen die in Nederland gelden. Aardingsmaterialen gebruik je in verschillende situaties. Zo pas je hoofdaardrail bijvoorbeeld in de meterkast toe. In de badkamer werk je met potentiaalvereffening. Wat je ook doet, JMV biedt de benodigde materialen,  zoals aardmatten, kleine en grote aardklemmen en gegalvaniseerde en koperen aardelektrodes. Voor grote installaties vindt je een scala aan klemmen en aardingsmaterialen, zoals aardrails.

Overzicht van een aantal populaire aardingsproducten van JMV:


JMV aardmat/bevestigingsmat vlak 2000x1000x2mm raster 50x50mm

De aardmatten van JMV kunnen worden toegepast in natte ruimten of keukens. Ze zijn zowel als aardmat of als krimpnet onder tegelvloeren in de badkamer of de keuken te gebruiken. Naast de 2000x1000cm variant is er ook een compact formaat beschikbaar: 1000x1000cm. De aardmatten zijn geproduceerd volgens de NEN 1010.

JMV aardmat / bevestigingsmat


JMV aardelektrode verzinkt ø12mm 3m

Voor het aarden van installaties heeft JMV, naast de 12 mm aardelektrode, ook een 16 mm verzinkte stalen aardelektrode in het leveringspakket. Ten opzichte van de 12 mm uitvoering biedt de 16 mm een aanmerkelijk langere levensduur en komt hiermee overeen met de richtlijn uit de NEN1010. De aardelektrode is voorzien van afgeschuinde kop zodat de elektrode eenvoudig met een koppelstuk verlengd kan worden. Voor het indrijven heeft JMV een passend koppelstuk en een 16 mm SDS-adapter beschikbaar. Bij zwaardere grondsoorten is het, vanwege de grotere diameter van de elektrode, raadzaam om gebruik te maken van een zware lucht-of boorhamer.

JMV aardelektrode


JMV aardklem 10-12mm Uni (1/8″)

JMV biedt een breed programma speciaal ontwikkelde aardklemmen. Deze voldoen aan de geldende normen en ook is er rekening gehouden met montagegemak en flexibiliteit. Soms is esthetische afwerking van belang, zoals in de badkamer. En ook daar is aan gedacht!

JMV aardklem


JMV badk.aardrail (B2) 1×25+5×6(mm²)

JMV levert diverse producten om je badkamer te aarden, waaronder badkamer aardingsrail en verbindingsklemmen.

• T.b.v. centraal aardingspunt in de badkamer en/of meterkast
• Voorzien van messing combi-head schroeven M4 x 8
• Verpakt in handzame doosjes

JMV badkamer aardrail


JMV rad.klem (I) 1×16+1x6mm² recht

De radiatorklem is beschikbaar in diverse variaties en is geschikt om aanvullende bescherming te geven aan een keur van radiatoren. Voor designradiatoren is er een fraaie designradiatorklem ontwikkeld, die onopvallend op een van de sw-aansluitmoeren geplaatst kan worden. Zo blijft de uitstraling van de radiator behouden!

JMV radiator klem


JMV Hoofd Aardrail HAR 200A compl. z/kabelschoenen

Kabelschoenen aansluiten op een hoofdaardrail (HAR) neemt nog flink wat tijd in beslag voor jou als installateur. De semi voorgemonteerde hoofdaardrail (HAR) van JMV is dan een praktische oplossing. De zwarte isolatieblokken of nulblokken zijn al gemonteerd aan de hoofdaardrail. De los bijgeleverde kabelschoenen kun je naar eigen inzicht in de rail monteren. De rail heeft 10 geboorde gaten die al voorzien zijn van schroefdraad. Je hoeft dus alleen maar te schroeven en vast te zetten met aandraaimoment. Dat scheelt tijd!

JMV hoofd aardrail


JMV aardrail 63 ampère (59xM6)

  • T.b.v. centraal aardingspunt in de badkamer en/of meterkast
  • Verpakt in handzame doosjes

JMV aardrail


JMV unimaxklem 4/25(mm²)

Wanneer je een eenvoudige nastelbare verbinding met één of meerdere doorgaande aardleidingen wil maken, dan gebruik je de Unimaxklem. Deze is verkrijgbaar met  verschillende draad kwadraturen.

JMV unimaxklem


JMV aansluitklem verzinkt ø12mm

Voordelen en kenmerken:
● Geschikt voor thermisch verzinkt staal Ø 12 mm (1/2”), Ø 16 mm (5/8”)
● Met een zinklaag van 70 mµ

https://producten.hemmink.nl/producten/jmv-aansluitklem-aardelektrode/9200260

JMV aansluitklem


JMV koppeling ø12 mm

Voordelen en kenmerken:
● geschikt voor verkoperd staal ø 12,5 mm (1/2”)

JMV koppeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *