Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar woningcorporaties en VvE beheerders: een koolmonoxideveilige leefomgeving

4 oktober 2022 @ 15:00 - 16:00

Koolmonoxide. Je ruikt, ziet en proeft het niet, maar deze ‘sluipmoordenaar’ is levensgevaarlijk. Jaarlijks overlijden in Nederland tussen de 10 en 15 mensen aan de gevolgen van een acute koolmonoxidevergiftiging. Bij koolmonoxidegevaar is het dus letterlijk van levensbelang dat bewoners hun woning zo snel mogelijk kunnen ontvluchten. Maar hoe zorg je als woningcorporatie voor een koolmonoxideveilige leefomgeving?

De gevaren van koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging kan in veel verschillende situaties optreden. De stof kan bijvoorbeeld vrijkomen in cv-ketels, combiketels, geisers en kachels. Hoe ontstaat een koolmonoxidevergiftiging? Welke koolmonoxidemelders zijn er en kies je? Waar en hoe installeer je ze? En hoe regel je dit in voor de woningen in jouw woningbestand zonder dat de bewoners er hinder van ervaren?

Koolmonoxideveiligheid vergroten

In dit gratis webinar op 4 oktober vertelt Adviseur Woningcorporaties Richard Kamans je alles over koolmonoxideveiligheid en hoe je gevaar kunt voorkomen. Ook gaan we in op wet- en regelgeving, het onderhouden van geplaatste CO-melders en hoe je bewoners ook in de toekomst kunt verzekeren van een koolmonoxideveilige woning.

Na dit webinar ben je helemaal up-to-date over de oplossingen op het gebied van koolmonoxide en hoe je hier als woningcorporatie mee om kunt gaan.

Meld je hier gratis aan voor het webinar:

Locatie

digitaal

Organisator

Richard Kamans