Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hygiënisch Ontwerp in de voedselindustrie

8 september 2020 @ 10:30 - 11:30

Gratis

Wil jij dit webinar volgen?
Gratis aanmelden!

De aandacht voor voedselveiligheid neemt elk jaar toe, bij voedselverwerkende bedrijven maar ook bij engineers en machinebouwers. Toch lezen we in de media nog steeds over terugroepacties van fabrikanten vanwege een Listeria of salmonellabacterie in voeding. Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun jij als engineer bijdragen bij de ontwikkeling van een machine voor de food industrie?

In een uur tijd neemt gastspreker Wouter Burggraaf, expert op het gebied van hygiënisch ontwerpen, je mee in de bespreking van allerlei herkenbare en minder herkenbare problemen m.b.t. voedselveiligheid en hygiëne in de fabriek. Als voorzitter van de nationale werkgroep Hygiënische Bekabeling legt hij daarbij de focus op wat wettelijk verplicht is m.b.t. bekabelen in een voedingsmiddelenfabriek en wat bereikt wordt met de nieuwe wijze van bekabelen. Daarnaast bespreekt product manager Harro de Jong de oplossingen van Hemmink op dit gebied. De volgende onderwerpen komen in het webinar aan bod:

  • Routing en productiezones (food zone, splash zone en non food zone)
  • Richtlijnen en normen
  • Hygiënisch ontwerp (Hygienic Design) van machines en componenten
  • Hygiënisch reinigen
  • Oplossingen op het gebied van wartels, beschermslangen, draadgoot en kabelkanalen

De deelnemers aan het webinar krijgen na afloop drie maanden vrij toegang tot de website SafeFoodFactory om de praktijkrichtlijn op dit gebied nog eens rustig na te lezen.

 

Meld je gratis aan voor het webinar Hygiënisch Ontwerp in de voedingsmiddelenindustrie

Over Wouter Burggraaf

Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente (1983) is Wouter Burggraaf werkzaam geweest bij Unilever Research & Engineering als projectmanager – unit operations Food & Drinks. Hij was betrokken bij het bouwen en testen van de eerste fabrieken volgens hygiënische ontwerpprincipes. Veel van deze principes zijn terug te vinden in de EHEDG richtlijnen die later geschreven werden.

Daarna werd hij plant manager bij Hertog IJs en bouwde de nieuwe fabriek, de eerste in Nederland die een kwaliteits- en milieusysteem had voordat dat verplicht werd. Later werkte hij als technisch directeur, en uiteindelijk als algemeen directeur, van Harimex, een bedrijf dat slachthuisbloed verwerkt. Hij heeft voor slachthuizen in West-Europa een systeem opgezet voor hygiënisch bloedvangen.

Naast de laatste twee functies, en sinds 2004 full-time, werkt hij als (internationale) trainer van Hygienic Design en adviseur voor zowel de fabrikanten van apparatuur als voor de voedingsmiddelen-, veevoer- en farmaceutische bedrijven. Sinds 1993 heeft hij met zijn bedrijf Burggraaf & Partners meer dan 3.700 engineers uit bijna alle gebieden van apparatuur en processing opgeleid. Het bureau voert quickscans van bestaande productie-eenheden uit, bijvoorbeeld wanneer verontreinigingen optreden zonder duidelijke redenen. Wouter Burggraaf is bevoegd trainer van EHEDG.

Gegevens

Datum:
8 september 2020
Tijd:
10:30 - 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://app.livestorm.co/hanzestrohm/hygienisch-ontwerp-in-de-voedingsmiddelenindustrie?utm_source=Livestorm+company+page

Locatie

digitaal

Organisatoren

Harro de Jong
Wouter Burggraaf