Stekerbaar installeren, snel en efficiënt

adels-stekerbaar-installeren

Snel installeren met minimale arbeidsintensiviteit en zo min mogelijk faalkosten: dat is stekerbaar installeren. Dankzij volledige pre-engineering, prefab onderdelen en plug-en-play installatie, installeer je snel en efficiënt. In dit blog vertellen we je alle ins-en-outs over stekerbaar installeren.

Stekerbaar installeren in het kort

Stekerbaar installeren is het nieuwe installeren. De werkwijze start bij volledige pre-engineering en eindigt in eenvoudige installatie van de prefab onderdelen. Het is daardoor niet alleen veel efficiënter, maar zorgt ook voor een flinke daling in faalkosten ten opzichte van conventioneel installeren. Stekerbaar installeren staat daarom garant voor eenvoud en snelheid.

Oplossing voor tekort aan installateurs

Het stekerbaar installeren is mede op de markt gebracht door Adels en biedt antwoord op het grote personeelstekort waar de bouwsector momenteel mee te maken heeft. De laatste Nederlandse recessie zorgde er in de eerste plaats voor dat duizenden mensen, die voorheen werkzaam waren in de bouwsector, op straat kwamen te staan zonder werk. Veel van hen lieten zich omscholen. Nu de economie aantrekt, wordt het tekort aan bouwpersoneel steeds zichtbaarder. Inmiddels is de situatie op een toppunt en is er sprake van een overspannen arbeidsmarkt. Terwijl de aanbestedingen en aanvragen bij bouwbedrijven stijgen, is beschikbaar uitvoerend bouwpersoneel nauwelijks nog te vinden.

In combinatie met de Woonagenda, waar de lat op 75.000 te realiseren woningen per jaar is gelegd, brengt dit een uitdaging met zich mee voor bouwbedrijven. De situatie vergt creativiteit en nieuwe manieren van bouwen, ook voor de installatiebranche. Conventioneel installeren is te kostbaar om snel tot resultaat te kunnen komen, maar wat werkt dan wel? Stekerbaar installeren is een nieuwe manier van installeren en dé oplossing voor de uitdagingen in deze branche.

De verschillen tussen conventioneel en stekerbaar installeren

Stekerbaar installeren kent diverse verschillen ten opzichte van conventioneel installeren. Waar conventioneel installeren zich vooral richt op de uitvoering door bestelde materialen op locatie op maat te maken en aan te sluiten, richt stekerbaar installeren zich juist op de kracht van voorbereiding. Een project wordt eerst op kantoor volledig uitgewerkt. Daarna worden de producten besteld, gekit en prefab geleverd. De benodigde tijd en kennis om de plug en play installatie vervolgens op de werkvloer uit te voeren, is daardoor aanzienlijk minder dan bij de traditionele manier van installeren.

“Dankzij de unieke vormcodering van de stekers van iedere voedings- en schakelingleiding, wordt het maken van installatiefouten tot een minimum teruggebracht.”

Installeren volgens de norm

Hoe efficiënt een manier van werken ook is, veiligheid moet altijd voorop staan. Vanzelfsprekend voldoet stekerbaar installeren aan de normen die de EN61535, NEN1010 en NEN8012 stelt. Alle kabels zijn volledig CPR-gecertificeerd en voorzien van een DoP-verklaring. De producten worden geleverd in de klassen Eca, Dca, Cca en de hoogwaardige B2ca. Met de stekerbaar installeren producten van Adels ben je verzekerd van brandveilige oplossingen.

Klaar voor de toekomst

Naast efficiëntie en veiligheid, ben je met de producten van Adels verzekerd van toekomstbestendigheid. In plaats van losse producten, levert Hemmink totaaloplossingen. Het bevestigingsmateriaal van JMV en Schnabl is geschikt voor stekerbaar installeren. Zo kun je voor alle benodigdheden terecht bij één leverancier. En wil je toch combineren met een ander merk? Dan zijn de producten van Adels volledig uitwisselbaar met de stekerbaar installeren producten van Wieland.

Wat levert stekerbaar installeren jou op?

Zoals gezegd, is stekerbaar installeren minder arbeidsintensief dan conventioneel installeren. Door de combinatie van volledige pre-engineering, prefab en plug en play onderdelen, kunnen installaties binnen no-time worden gerealiseerd, zonder dat daar veel specialistische kennis voor nodig is. De tijdwinst die dit jou oplevert, kan oplopen tot wel 80%. Daarnaast zorgt stekerbaar installeren gemiddeld voor een reductie in faalkosten van 90%. Dit is te danken aan de unieke vormcodering van de stekers van iedere voedings- en schakelleiding.

Bereken zelf jouw voordeel met onze handige rekentool!

Hemmink, jouw adviespartner voor stekerbaar installeren

Wil je starten met stekerbaar installeren, heb je vragen over brandveiligheid of hulp nodig bij het ontwerp van een stekerbare installatie, dan staat Hemmink voor jou klaar als adviespartner. Dankzij onze jarenlange ervaring in de installatiewereld, kunnen wij jou voorzien van het juiste advies, ook op het gebied van bevestiging (JMV, Schnabl) of functiebehoud. En heb je onverwacht en snel een levering of een kleine hoeveelheid producten nodig? Dan leveren we dat zonder problemen uit onze eigen voorraad.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of kijk jij er anders tegen aan? Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *