Netwerktesten zonder papierwerk: de kracht van de cloud

Stel je voor dat je datanetwerken kunt testen en documenteren zonder alle rompslomp van handgeschreven notities en wazige foto’s. In deze blog ontdek je een slimme en moderne aanpak, waarbij je gebruik maakt van de cloud.

Veranderende netwerkbehoeften zorgen voor hogere eisen

Nog niet zo lang geleden konden we onszelf nauwelijks voorstellen dat we via hetzelfde datanetwerk zouden streamen op Netflix en Disney+ of dat we vanaf onze (thuis)werkplek zouden werken met Teams of Zoom. Al deze toepassingen leggen flinke druk op de bandbreedte. Hierdoor worden de eisen aan de betrouwbaarheid van een netwerk hoger. En daarmee dus ook de betrouwbaarheid van jouw testen.

“Met gekrabbel op losse papiertjes straal je geen betrouwbaarheid uit”

Laten we eerlijk zijn: notities op losse papiertjes aangevuld met wazige foto’s zijn geen professionele manier om testresultaten te documenteren. Daarmee straal je geen betrouwbaarheid uit, terwijl dat juist hetgeen is wat je wil leveren. Het is onnauwkeurig en kan leiden tot verwarring bij het interpreteren van de gegevens. 

Stroomlijn je testproces

Als (datakabel) installateur wil je je klanten laten zien dat je hun netwerk serieus neemt en dat je werkt volgens de hoogste standaarden. Hoe zorg je daarvoor? Door je werkwijze onder de loep te nemen. Het stroomlijnen en digitaliseren van je proces zorgt ervoor dat je professioneler aan de slag kunt. Gamechanger hierin is werken in de cloud. Je test dan zoals je altijd deed, maar wat je met de testresultaten doet maakt het verschil.

Maak een professionaliseringsslag

Als je werkt in de cloud, sla je je testgegevens met één druk op de knop op. Deze resultaten verzend je naar de cloud. In de cloud kun je ze gemakkelijk aanvullen met jouw gegevens en die van de klant. Je kunt zelfs foto’s van de oplevering toevoegen. Met het rapport dat je genereert, kun je je klant op het moment van vertrek laten zien dat de situatie grondig is getest en goedgekeurd. Je werkt hierdoor niet alleen slimmer, maar ook professioneler.

De gegevens die je uploadt in de cloud zijn op ieder moment toegankelijk. Voor jou, je klant en eventuele collega’s. Dus wil jij of je collega iets nakijken, dan hoef je niet terug naar de plek waar je je fysieke documenten bewaard. Je logt gewoon in in de cloud met je gegevens of geeft teamleden (beperkte) toegang tot het account.

Hoe maak je zo’n slag?

Misschien werk je al jaren op de manier zoals je dat doet. Daarom vraag je je nu af hoe je probleemloos overgaat naar cloud-based werken. We kunnen het niet beter verpakken dan dat het begint bij de aanschaf van een tester die de cloud ondersteunt. Je kunt vanaf dat moment beginnen met documentatie in- en rapportage via de cloud.

Alles wat je nodig hebt.

De AnyWARE Cloud apps zijn gratis inbegrepen bij de testers uit de VDV II serie, de LanTEK IV-S serie en de SignalTEK 10G. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra apps of integraties, want alles wat je nodig hebt zit in de AnyWARE Cloud (apps).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *