De 3D boor van TIP

De druk om klussen snel af te maken wordt steeds groter, maar als je met het juiste gereedschap werkt, is dat voor jou als gebruiker geen probleem. Een voorbeeld van zulk gereedschap is de TIP 3D-boor: een boor waarmee zowel geboord als gefreesd kan worden. Een ideaal gereedschap voor jou als elektra monteur!

Wat is een TIP 3D boor?

De TIP 3D boor is een boor gemaakt van extra gehard gereedschapstaal en kan zowel boren als frezen in hout. Het unieke aan deze boor is dat hij niet alleen zuivere boorgaten produceert, maar ook kan frezen en gaten in bochten kan maken. De boor beschikt over drie geslepen zijbladen en een scherpe punt waarmee de boor gecentreerd op het hout kan worden gezet.

Waarvoor is de TIP 3D boor geschikt?

Doordat de TIP 3D boor zowel kan boren als frezen is hij zeer geschikt voor het maken van uitsparingen voor (elektra) bekabeling. Je boort eenvoudig gaten met een bocht waardoor flexibele buizen makkelijk door het materiaal gevoerd kunnen worden. Dit kan erg handig zijn bij bijvoorbeeld renovaties. Ook is de TIP 3D boor erg geschikt voor het maken van slotkast of pengat verbinding. Voorheen moesten er meerdere gaten worden om deze vervolgens uit te beitelen, maar met de TIP 3D boor kan dit nu allemaal in één keer en is beitelen niet meer nodig.

De TIP 3D boor

De TIP 3D boor heeft een lengte van 130mm en is gemaakt van hoogwaardig gereedschapstaal in combinatie met een coating waardoor de boor langer mee gaat. De 3D boor is geschikt voor 6 kant aansluitingen en is beschikbaar in diverse diameters:

Diameters:

  • Ø 15 x 130
  • Ø 18 x 130
  • Ø 20 x 130
  • Ø 22 x 130
  • Ø 25 x 130

Gebruik van de 3D boor

De 3D boor is geschikt voor elk type boormachine zolang de boorkop groter is dan 10mm. Daarbij is het belangrijk dat het toerental goed wordt ingesteld. Afhankelijk van de boordiameter en de hardheid van het te bewerken materiaal moeten de volgende toerentallen gebruikt worden:

  • Bij het boren: 300-1500 T/min
  • Bij het frezen: 1000-1500 T/min
  • Hoe groter de diameter hoe lager het toerental

Wil je meer weten over de TIP 3D boor of wil je weten of de boor geschikt is voor jouw klus? Kijk dan op onze website, neem contact met ons op via info@hemmink.nl of bel ons op +31 (0)38 469 8200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *