Herstellen
Hemmink_Huizen_woningcorporatie_rookmelders

De zorgplicht van woningcorporaties: wat is er veranderd?

Als woningcorporatie of vastgoedeigenaar heb je een zorgplicht richting je huurders. Wie waarvoor precies verantwoordelijk is, was altijd een beetje een grijs gebied. Maar dat is inmiddels veranderd. Waarvoor ben je als corporatie op dit moment precies verantwoordelijk als het gaat om brand- en vluchtveiligheid? Onze adviseur Richard Kamans vertelt erover in deze blog.

Lees verder

Wat moet je weten over een rookmelder voordat je er een aanschaft?

Een keuze maken is soms lastig, want we willen allemaal de zekerheid dat we de ‘juiste’ keuze maken. Aangezien daar niet altijd de garantie voor is, blijven we soms twijfelen. Zo ook de installateur die een juiste keuze bij de aanschaf van een rookmelder moet maken. Het gaat namelijk om de veiligheid van bewoners en rookmelders redden hun levens. Wij helpen jou graag bij het maken van deze keuze!

Lees verder

Stofhoes bespaart onnodige serviceritten

Levertijden in de bouwwereld kunnen door fabriekssluitingen of transport langer zijn dan gebruikelijk. Dit heeft impact op de bouwvolgorde in de woningbouw. Het is in deze gevallen mogelijk dat rookmelders bijvoorbeeld eerder dan het sanitair geïnstalleerd worden. De stofhoes biedt uitkomst.

Lees verder