Rookmelders verplicht, ook in woningen van voor 2003

De impact van de rookmelderplicht op bewoners

Wetgeving juli 2022 rookmelders bewoners

Brandveilige woningen zijn van levensbelang

Woon jij in een huurwoning? Dan is jouw verhuurder verantwoordelijk voor een brandveilige woning. Per 1 juli 2022 moeten woningcorporaties en verhuurders al hun woningen hebben voorzien van rookmelders. Heeft jouw woning nog geen goed werkende rookmelders? Dan is de kans dus groot dat je daar binnenkort informatie over ontvangt.

De keten van brandveiligheid

Brandveiligheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Je wilt er waarschijnlijk niet aan denken, maar brand in jouw huis is mogelijk. Daarom is het van groot belang dat je op tijd wordt gewaarschuwd bij brand, zodat je je woning snel kunt verlaten. Een brandveilige woning begint daarom bij goed werkende rookmelders. Die zijn letterlijk van levensbelang.

Heb je vragen over de rookmelders in jouw woning? Of over wanneer de installatie hiervan gaat spelen in jouw straat of complex? Neem dan contact op met je woningcorporatie, verhuurder of huisinstallateur.

Meer weten over brandveiligheid?

Hoe is het gesteld met de brandveiligheid van jouw woning en de installatie van rookmelders? Neem contact op met je verhuurder.