referentie

Rolco werkt naar volle tevredenheid met de PFLITSCH moduleservice voor kabelkanalen

pflitsch-referentie-kabelkanalen

Rolco Europe B.V., actief in de machinebouw, heeft onlangs de nieuwe moduleservice van PFLITSCH voor kabelkanalen in de praktijk toegepast. Hemmink vroeg Marc van Daelen, manager engineering bij Rolco, naar zijn ervaringen.

Praktijksituatie

Rolco bouwt productielijnen voor de tissue-industrie,  gericht op machines voor de productie van keuken- en toiletpapier. De machines worden wereldwijd afgezet en onder de klantenkring bevinden zich grote multinationals zoals SCA en Kimberley Clark. Volgens Marc van Daelen, manager engineering, is de lengte van een lijn normaal gesproken ongeveer 40 meter lang en bestaat deze uit meerdere modules.

Nieuwe kabelgoten

Marc: “Onze huidige machine hebben wij gemaakt voor een Duitse klant. Deze klant heeft een nieuw product en moet daarom de machine aanpassen. Rolco heeft de machine vervolgens gereviseerd: wij hebben de machine voorzien van een nieuwe besturingsmodule en de programmering vernieuwd. Daarom is besloten om ook nieuwe kabelgoten te plaatsen.”

Het wordt op maat gemaakt en het past ook gewoon allemaal goed

Pflitsch bracht de oplossing

Marc legt uit hoe Rolco bij Pflitsch terecht gekomen is: “Voor onze grote productielijnen hebben wij ook grote kabelgoten nodig. Die waren niet gemakkelijk  verkrijgbaar. In het verleden maakten we ze daarom zelf.  Dat is erg duur en bewerkelijk, daarom zochten wij al langer naar een geschikte leverancier. Na een lange zoektocht op internet kwam ik bij Pflitsch uit. Zij hadden een mooi programma van gesloten goten.”

Modulaire kabelkanalen op maat met Pflitsch Moduleservice


Hij vervolgt: “Ik heb Pflitsch in eerste instantie rechtstreeks benaderd,  maar zij verwezen mij weer door naar Hemmink. Dat bleek voor mij een bekende naam, want ik had namelijk al eerder contact met Hemmink. We werkten al met Wiska wartels.”

Ervaring met Hemmink

Volgens Marc was dit de eerste keer dat Rolco zo met Hemmink samenwerkte.” Hij vertelt: “Hemmink kwam op bezoek om te overleggen en het project te bespreken en dat verliep heel prettig.” Marc is ook tevreden over de informatie die hij van Pflitsch gekregen heeft.

Ik vond het prettig dat Hemmink heeft meegedacht over wat we wilden en hoe we het wilden doen

Op maakt gemaakt

Rolco kocht eerder altijd standaard goot, maar deze moest dan nog op maat worden gemaakt, een bewerkelijke klus. Marc licht toe: “Het product zelf, de kabelkanalenmodule, is kwalitatief erg mooi. We hebben alle materialen zelf gemonteerd. Dit is al op maat gemaakt en dat werkt gewoon fijner. Er blijven natuurlijk nog wel dingen die we zelf aangepast hebben, maar ik denk dat 90% in één keer paste.”

easyRoute configurator

“Het hele traject is soepel verlopen”, vertelt Marc. “We  namen contact op met Hemmink en maakten in eerste instantie het hele project zelf in de configurator van Pflitsch (easyRoute tool). Vervolgens vroegen we een prijsopgave  op.”

Easy Route voor het ontwerpen van Pflitsch kabelkanalen


Volgens Marc werkte het systeem wel maar vonden de collega’s de mogelijkheden wat beperkt. De eerste versie was vrij eenvoudig. Voor Rolco  zou het een groot voordeel zijn als ze  de software kunnen importeren en exporteren als een 3-D pakket. Inmiddels is er een nieuwe versie van ‘easyRoute’ die nog gebruikersvriendelijker is dan de eerdere versie. Met deze softwaretool kan de gebruiker de kabelkanalen plannen en dit  ook weer in een eigen autocad systeem verwerken. Deze tool is gratis te downloaden bij lidmaatschap van de Pflitsch club.  “

Tijdwinst

“We hebben het nog niet echt naast elkaar gezet hoeveel uur we eerst kwijt waren met goten tekenen en maken, maar sowieso in de montage scheelt het al heel veel uren. Daar zit veel winst in. Je bent natuurlijk wel een bedrag kwijt om het te kopen, maar ik denk dat het prijstechnisch wel goed is,” Lacht hij.

Wat voor ons ook belangrijk is dat het veel minder uren werk is. Als je die uren allemaal telt, daar zit een enorme tijdswinst in.

Marc vervolgt: “Vroeger tekenden we zelf de goot, dat was dan wel op maat, maar het bleef bewerkelijk omdat we geen gotenbouwer zijn, dus dat werd dan weer uitbesteed. We maakten de overweging om het zelf te laten produceren en toen kwamen we Pflitsch tegen en dat was toch nog wat eenvoudiger.”  Omdat het voor Rolco de eerste keer was, waren ze sceptisch over de snelheid en bewerkelijkheid van het plaatsen van de kabelkanalen.  Dit bleek gelukkig heel erg mee te vallen.

Industriele kabelkanelen van Pflitsch

Eenvoudiger werken

Volgens Marc werkt  de easyRoute configurator makkelijker dan  wanneer je het zelf moet bedenken.  Marc: “Je zet de producten nu in de configurator en vervolgens krijg je al een stuklijst, dat scheelt al heel veel werk!”

Hij besluit: “We blijven dit wel gebruiken. Het is erg goed bevallen. Pflitsch heeft zoveel mogelijkheden qua materialen en zelfs in kleuren.