Pruysen Parket met Union weer kampioen

Al vele jaren strijdt Pruysen Parket mee in het Nederlands Kampioenschap Parketleggen. En al meerdere malen stonden hun vakmensen als winnaar op het podium. Ook dit jaar was het weer prijs, toen Timo Schop de derde prijs behaalde bij de aspiranten. Een mooie prestatie en een opsteker voor professionele parketleggers, dat werd behaald met hoogwaardig gereedschap van Union dat Hemmink en Plinten en Profielen Centrale (PPC) ter beschikking stelden. 

Onder parketteurs is een podiumplek op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) misschien wel het hoogst haalbare. Pruysen Parket doet trouw mee aan het kampioenschap, dat dit jaar van 11 tot en met 13 september tijdens de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) in Gorinchem plaatsvond. “Het is voor onze branche een belangrijk evenement om het vak levendig te houden, want tapis vloeren worden minder gelegd en kennis dreigt verloren te gaan”, zegt directeur/eigenaar Leo van Houwelingen. “Bovendien is het leuk en leerzaam om enkele dagen onder vakidioten te verkeren en te laten zien dat we serieus met ons vak bezig zijn.”

Trouw aan Union

Pruysen Parket is al bijna 35 jaar serieus bezig met het vak parketleggen. Het Brabantse familiebedrijf is gespecialiseerd in het leggen, renoveren en onderhouden van houten vloeren, en traprenovatie. Haar aandacht voor het ambacht vind je terug in de opleiding van medewerkers en het gereedschap dat zij gebruiken. De meeste parketteurs begonnen jong en leerden het vak onder begeleiding van een leermeester. Ze zijn goed opgeleid en beschikken over professioneel gereedschap van onder andere Union. “De gereedschappen en toebehoren moeten van goede kwaliteit zijn, zodat we ze langdurig kunnen gebruiken en netjes kunnen werken. Alleen zo kunnen we elke dag de topkwaliteit leveren die wij onze klanten beloven.”

Merktrouw

Behalve aan het vak, is Pruysen Parket ook trouw aan merken. “Zo lang we prettig zakendoen en de kwaliteit en service goed zijn, blijven we leveranciers trouw.” Dat geldt ook voor Union. “Ik ken het merk al lang en wij zijn daar heel tevreden over. Zo leggen we alle tapis vloeren met Union apparatuur. Of het nu gaat om de vloerdelen of het fijnere werk, zoals plinten en latjes. Union gereedschap wordt in onze branche veel gebruikt en onlangs hebben we twee nieuwe tackers van dit merk aangeschaft via PPC. Wat Festool is voor zagen, is Union voor nieten.”

Partner in kennis en gereedschap

Hemmink is voor parketteurs als Pruysen Parket een goede partner in kennis en gereedschap. Ook Hemmink hecht namelijk veel belang aan opleidingen. Daarom verzorgt zij regelmatig demo-ochtenden en trainingen bij PPC. Deelnemers, met name klanten en verkoopmedewerkers van PPC, ontdekken daarin niet alleen de nieuwste trends, producten en verbruiksgoederen van Union. Ook leren zij hoe zij met professioneel gereedschap hun vak veiliger en makkelijker kunnen uitoefenen.

Winnen met Union

Toen Hemmink hoorde dat Pruysen Parket gereedschap miste om met drie man aan het NKP deel te nemen, bood Hemmink een complete Union set kosteloos in bruikleen aan. Die set bestond uit een tacker (1AH/JA30, een compressor (Pioneer 240), een slanghaspel met slang, en microbrads met een bruine kop. Laat nou net deze set in handen van de winnende Timo komen: “Hij is onze jongste parketlegger en kreeg deze leenset omdat hij erg zuinig op zijn gereedschap is.” Het resultaat was allerminst zuinig, want Timo werd derde in het klassement aspiranten. Wat Pruysen Parket en Hemmink betreft, is het leggen van tapis vloeren dus geen uitstervend ambacht!