Neptune stoffeert superjachten met Union Tackers

Alleen het beste gereedschap is goed genoeg voor de stoffeerders van Neptune. Wat wil je als kwaliteit en snelheid je handelsmerk zijn en zelfs de rijksten der aarde hun superjachten aan jou toevertrouwen? Dan wil je ongestoord meters maken, of mijlen. Stilstand kost geld, net als een schip in de haven. Daarom werken hun vakmensen met Union tackers van Hemmink. Want als je je uit de naad werkt, dan wel zo efficiënt mogelijk.

Meet alle stofferingsnaden van een gemiddelde boot bij elkaar op en je bent kilometers verder. Scheepsstoffering omvat namelijk meer dan het bekleden van zit- en rugkussens en matrassen. Ook bijvoorbeeld wand- en plafondpanelen, raamlijsten, stuurstoelen, consoles, leuningen en het instrumentenpaneel kan Neptune B.V. stofferen. Met welk materiaal dan ook, van het zeewater- en UV-bestendige Sunbrella® tot leer en met koperdraad geweven stoffen. En geen boot is hetzelfde, marinestoffering is maatwerk, altijd.

Hoge kwaliteit en snelle levering

Neptune produceert vooral zit- en slaapcomfort én scheepsstoffering voor plezier- en superjachten. Vanuit haar werf in Zwaagdijk-Oost en de showrooms in Mallorca en Benidorm bedient het bedrijf klanten over de hele wereld. Merendeels werven die nieuwe boten bouwen (60%), maar ook particulieren met een eigen boot of zelfs thuismeubel (40%). “We staan bekend om de hoge kwaliteit van onze materialen en de snelle levering”, zegt algemeen manager Robert Stokman.

Continuïteit garanderen

Patronen maken, stoffen knippen en stikken en bekleden. De vakmensen van Neptune zijn er dagelijks mee bezig en verrichten veel handwerk.

Goed gereedschap is daarbij onontbeerlijk, waaronder pneumatische tackers om panelen te bekleden.

“Kwaliteit is het eerste waar wij op selecteren, want als een medewerker stilstaat, kost dat geld”, aldus Stokman. “Onze stoffeerders moeten kunnen doorwerken.”

Nieuwe Union tackers

Zo’n 12 jaar lang al werken de stoffeerders met Union tackers, geleverd door Hemmink. Hemmink biedt voor elke professional de juiste bevestigingsmiddelen. Ook voor stoffeerders is er een uitgebreid assortiment (pneumatische) tackers, compressoren en bevestigingsmaterialen. Het gereedschap is erg robuust, maar veroudert natuurlijk wel. Dat merkten de stoffeerders van Neptune toen enkele tackers begonnen te haperen. Om de continuïteit van het werk te waarborgen, bestelde het bedrijf zes nieuwe exemplaren met de bestaande artikelcode. Toen de nieuwe niettackers ook haperden, besloot accountmanager Tamara Monsees polshoogte te nemen. Neptune bleek een zwaardere uitvoering nodig te hebben om de stoffen op de houten panelen te kunnen bevestigen, en daar hoorde een andere artikelcode bij!

Uitstekende service

Hemmink ruilde de tackers om voor zes exemplaren van het type 1N/A-16N. Deze zwaardere uitvoering geeft extra kracht en precisie en is makkelijk te bedienen. Bovendien passen er verschillende lengten nieten in, passend bij de uiteenlopende hardheidsgraden van de ondergrond. Neptune waardeert die adequate service bijzonder. “Ook al kopen we maar eens in de zoveel tijd nieuwe tackers, Hemmink loste het meteen op, zonder discussie over wie de bestelfout had gemaakt”, getuigt Stokman. “De Union tackers bevallen uitstekend en gaan hopelijk weer lang mee. En als er iets kapot gaat, zoals onlangs een slagpin, dan repareert Hemmink dat snel.

Niet alleen vinden ze kwaliteit en snelheid belangrijk. Ze begrijpen ook heel goed hoe je klanten moet ondersteunen: service is een kans.”