referentie

Harwig Installatiegroep kiest voor schietbare WHK 608 kabeldoos

wiska-referentie-scheper-ziekenhuis

In april 2016 verzorgde Harwig Installatiegroep het installatiewerk voor het Scheper ziekenhuis in Emmen. Leidinggevend monteur Marcel Ottens van Harwig Installatiegroep in Emmen vertelt over dit bijzondere project:

“Een ziekenhuis is altijd anders dan een gewoon utiliteitsproject. Je hebt te maken met klasseruimten, dit houdt in dat je heel goed om de vereffening moet denken. En je werkt in een bestaand ziekenhuis met de gebruiker (spoedeisende hulp) aan de andere van het stofschot, daar moet je natuurlijk ook rekening mee houden.”

Merk

  • Project

  • Scheper Ziekenhuis Emmen

  • Oplevering

  • april 2016

Marcel vertelt over zijn functie: “Als leidinggevend monteur stuur ik de monteurs aan en werk ik ook met hen mee. Verder regel ik alle dingen met de opdrachtgever en bestel ik alle benodigde materialen”.

Bij Harwig wordt JMV al jarenlang gebruikt, vooral de slagbeugels. Schnabl was eerst onbekend, Marcel legt dit uit: “Een collega maakte mij attent op de Schnabl beugel, hij vond het een fijn product om mee te werken. In 2008 hebben we het installatiewerk van het Het Houtens college in Houten gemaakt en sindsdien gebruikt ons hele bedrijf de Schnabl Euro-Clip.”

“De WHK montagedoos van Wiska kun je schieten en dat kunnen de meeste andere dozen niet”

wiska-referentie-scheper-ziekenhuis


Marcel vervolgt: “In het Scheper ziekenhuis mochten we niet boren, zodoende hebben we contact gezocht met Spit en Hemmink. Dit bleek een perfecte combi te zijn. Want de montagedoos van Wiska, de WHK608s, kun je schieten en dat kunnen de meeste andere dozen niet. Verder heeft Hemmink ook schietplaatjes voor de Schnabl Euro-Clip wat het geheel helemaal compleet maakt.”

Heel wat Hemmink producten zijn in dit project toegepast, Marcel schat dat er 3000 Euro-clips, 2500 ESP schietplaatjes, 300 Wiska WHK 608s kabeldozen, 200 JMV zakleidingplaten en 200 ESV en EDV gootclips zijn verwerkt. “En vast nog wel wat meer producten.”

“Ik vind het zeer prettig dat Karel van Vliet zo af en toe even langs komt. En de Schnabl pocketboekjes zijn ook super! Het was een fijne samenwerking met alle betrokken partijen. Met elkaar hebben we het tot een mooi project gemaakt!”