referentie

Dewin Isolatie

Dewin

De perfecte combinatie van isolatieplaatbevestigingen en isolatiemateriaal

Of je een schroef of plug gebruikt om isolatieplaten te bevestigen, hangt af van verschillende factoren. Zoals snelheid, budget en het isolatiemateriaal. Al ruim 10 jaar maakt Dewin Isolatie gebruik van de kwalitatieve isolatieplaatbevestigingen van Hemmink. We spraken Denes, leidinggevende bij Dewin, over de perfecte combinatie van isolatieplaatbevestigingen en isolatiemateriaal in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Merken

Akoestisch isolatiemateriaal voor diverse toepassingen

Het isolatiemateriaal van Dewin is erg geschikt voor locaties waarbij akoestiek een belangrijke rol speelt.

Denes: ‘Zoals in de Ziggodome, waar we de tribunes en wanden hebben voorzien van akoestische isolatieplaten. Maar ook in het UMC Radboud in Nijmegen, waar we het plafond in de parkeergarage (zo’n 4000m2) hebben geïsoleerd met akoestische panelen van steenwol. Naast renovatieprojecten, doen we ook nieuwbouwprojecten zoals het isoleren van kelders bij 480 drive-in woningen in Enschede.’

Efficiënt en esthetisch

Het is belangrijk dat je isolatieplaten efficiënt bevestigt, maar het oog wil ook wat. Denes: ‘De platen maken we op maat en zijn er in 3 standaardkleuren of spuiten we in de gewenste kleur. Vervolgens bevestigen we de platen snel en makkelijk met RANIT HWC schroeven of TOGE TID pluggen. De keuze voor bevestiging is afhankelijk van snelheid, budget en isolatiemateriaal.’

RANIT HWC schroeven bij steenwol isolatie

Denes: ‘Als we steenwol isolatie bevestigen, gebruiken we meestal RANIT HWC schroeven. De steenwol is indrukbaar en met de schroef kun je dit nastellen.’ De schroef is standaard leverbaar in zuiverwit, ivoorkleurig en steengrijs. Op aanvraag is de schroef in elke gewenste RAL-kleur beschikbaar. Zodat de schroef altijd mooi in de plaat wegvalt.

Zelftappende betonschroef voor beton, baksteen en kalkzandsteen

De Ranit houtwolcement schroef (HWC schroef), een zelftappende betonschroef, is een brandbestendige isolatieplaatbevestiging. De schroef plaats je eenvoudig met een accuschroefmachine in beton, baksteen en kalkzandsteen.

TOGE TID pluggen bij houtwolcementplaten

Denes: ‘De TOGE TID pluggen zijn goedkoper, maar het bevestigen kost meer tijd. Het kapje van de plug heeft hetzelfde motief als de houtwolcementplaat, waardoor deze combinatie nog meer een geheel vormt. Maar ook de RANIT HWC schroeven gebruiken we regelmatig bij het bevestigen van houtwolcementplaten.’

TD-plug

Eenvoudig en snel isolatieplaten bevestigen

Hemmink levert al 10 jaar RANIT HWC schroeven en TOGE TID pluggen aan Dewin. ‘We zijn erg blij met de samenwerking. Hemmink levert snel en reageert adequaat als we een oplossing nodig hebben.’ Met kwalitatieve isolatieplaatbevestigingen is het mogelijk om allerlei soorten isolatiemateriaal eenvoudig te bevestigen. We denken graag mee wat de beste combinatie is voor verschillende toepassingen.

Over Dewin

In 1986 begon Denes met zijn zus Theresia isolatieplaten op maat te zagen. Dat is uitgegroeid tot Dewin Isolatie. Inmiddels een begrip in Nederland als het gaat om geïsoleerde bouwproducten en isolatiematerialen.