referentie

Bever Innovations schakelt over op de Wiska VentGLAND

wiska-referentie-bever

Bever Innovations is producent van intelligente outdoor LED oplossingen met 100% focus op de petrol-retailindustrie. De onderneming is wereldwijd marktleider op het gebied van LED verlichtingsproducten voor tankstations.

Producten

Bever Innovations is producent van intelligente LED verlichtingsproducten en informatiesystemen met een 100% focus op de petrol-retailindustrie.

Mieke van Chastelet, Marketing Manager van Bever: “Bever Innovations maakt niet alleen LED-producten voor in de prijzenpaal, maar ook verlichting onder de luifels van tankstations. We maken dus ook lampen voor de terreinverlichting. Maar denk ook aan intelligente oplossingen om de klanten beter te bedienen.”

Merk

  • Project

  • Bever Innovations

  • Oplevering

  • augustus 2016

Innovatie

Bever Innovations loopt in de markt voor op het gebied van verlichtingsinnovaties. Dennis: “Een team van tien R&D collega’s doet niets anders dan het verbeteren van onze bestaande producten en continue vooruit kijken: Wat doet de concurrentie en hoe kun je iets beter doen? Hoe Kunnen we voorop lopen?” Momenteel is Bever bezig met EOS; een technologie die lampen, prijzenborden, of de verlichting met elkaar verbindt. Mieke: “Die producten genereren een heleboel data over bijvoorbeeld branduren en LED performance. We hebben nu dus een technologie die de data koppelt en inleest. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde app kun je zien wat je lampen doen, maar ook dat een lamp minder reageert, en dus op de lijst van onderhoud moet worden gezet. Je kunt je onderhoud dus al van te voren inplannen en daarmee storingen voorkomen.”

Sociale Werkplaats

Bever heeft de productie van verlichting ondergebracht bij twee sociale werkplaatsen in Zeeland. Mieke: “Deze mensen zijn heel blij met hoogstaand werk dat we ze bieden. We leggen wel een iets minder zware druk op ze. Dan maken we wat minder of we doen er wat langer over. Voor ons is dat niet erg, zolang we dat gewoon in kunnen plannen. Die mensen zijn dan zo trots! Ze zijn echt met plezier aan het werk.”

Wiska VentGLAND

Omdat de huidige wartels van Bever niet meer voldeden aan de specificaties, deed de R&D afdeling van Bever Innovations onderzoek naar nieuwe wartelmogelijkheden. Tom Visser, R&D engineer bij Bever: “Onze huidige wartel had een maximale kabeldoorvoer van 8 mm en wij wilden dat verhogen naar 10 mm. Na speurwerk op het internet kwam ik bij Wiska uit. Zij vertelden me contact op te nemen met Hemmink en dat heb ik toen gedaan. Ik kwam bij Hans Houwerzijl uit. Niet alleen een leuke en enthousiaste vent om mee te bellen, maar hij zocht de dingen ook goed voor me  uit. Uiteindelijk hebben we ze besteld bij de Technische Unie en waren we al met al nog goedkoper uit. Mooi meegenomen!”  Bever Innovations zal de huidige wartel gaan vervangen voor de Wiska VentGLAND.  Geschat wordt dat het zal gaan om zo’n 20.000 stuks per jaar.

Anti condens wartel voor buitenverlichting WISKA VentGLAND

De WISKA VentGLAND is een hoogwaardige luchtdoorlatende kabelwartel en drukvereffeningselement in één. Door het ventilerende ePTFE-membraan vindt er constant drukvereffening plaats tussen de binnenkant van de behuizing en de buitenkant. Hierbij blijft de beschermklasse van de behuizing intact.

De VentGLAND is de ideale oplossing in omgevingen waar zich grote temperatuurschommelingen kunnen voordoen, zoals in buiteninstallaties, wasstraten, professionele keukens, in schakelkasten, kassenbouw of maritieme omgevingen. Ventileren is niet meer nodig, condensvorming wordt  voorkomen en de onderhoudskosten worden blijvend lager.