Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar: hygiënisch ontwerp in de voedingsmiddelenindustrie

9 februari @ 10:30

whitepaper-voedselveiligheid

De aandacht voor voedselveiligheid neemt elk jaar toe, bij voedselverwerkende bedrijven maar ook bij engineers en machinebouwers. Toch lezen we in de media nog steeds over terugroepacties van fabrikanten vanwege een Listeria of salmonellabacterie in voeding. Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun jij als engineer bijdragen bij de ontwikkeling van een machine voor de food industrie?

In een uur tijd neemt gastspreker Wouter Burggraaf, expert op het gebied van hygiënisch ontwerpen, je mee in de bespreking van allerlei herkenbare en minder herkenbare problemen m.b.t. voedselveiligheid en hygiëne in de fabriek. Als voorzitter van de nationale werkgroep Hygiënische Bekabeling legt hij daarbij de focus op wat wettelijk verplicht is m.b.t. bekabelen in een voedingsmiddelenfabriek en wat bereikt wordt met de nieuwe wijze van bekabelen. Daarnaast bespreekt productmanager Harro de Jong de oplossingen van Hemmink op dit gebied. De volgende onderwerpen komen in het webinar aan bod:

  • Routing en productiezones (food zone, splash zone en non food zone)
  • Richtlijnen en normen
  • Hygiënisch ontwerp (Hygienic Design) van machines en componenten
  • Hygiënisch reinigen
  • Oplossingen op het gebied van wartels, beschermslangen, draadgoot en kabelkanalen

De deelnemers aan het webinar krijgen na afloop drie maanden vrij toegang tot de website SafeFoodFactory om de praktijkrichtlijn op dit gebied nog eens rustig na te lezen.

Gegevens

Datum:
9 februari
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:
Website:
http://hemm.ink/lswebinarvvh

Locatie

digitaal

Organisatoren

Wouter Burggraaf
Harro de Jong