Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

[webinar] HRA en voedselveiligheid: dit wijzigt er in de HACCP audits

22 maart 2023 @ 10:00 - 11:00

webinar-hra-voedselveiligheid

Eén van de wettelijk verplichte standaarden voor voedselproducerende bedrijven is de HACCP. Sinds 2020 is de Hygiëne Risico Analyse (HRA) officieel opgenomen in de HACCP systematiek. De HRA is een soortgelijke verplichting als de bekende R&IE (Risico Inventarisatie en Evaluatie) maar dan op het gebied van voedselveiligheid.

Tot nu toe werd er in de HACCP niet gecontroleerd op toegepaste techniek en hygiënisch ontwerp, maar dit wijzigt met ingang van dit jaar. Auditerende instanties passen met ingang van dit jaar hun audits aan en gaan actief controleren op het naleven van de GFSI Part III/ J1 / J2 : Good Manufacturing Practice (GMP) en hygiënisch ontwerp in de ccp’s.

Meld je aan

Wat kun je verwachten in dit webinar

In dit webinar nemen Hans van der Steen, business manager bij HDN (Hygienic Design Network) en Harro de Jong, product manager bij Hemmink, je mee in de wijzigingen die dit jaar worden doorgevoerd in de HACCP systematiek en GFSI audits. Hans van der Steen legt uit wat de HRA precies inhoudt en wat dit betekent voor machinebouwers en voedselverwerkende bedrijven. Ook vertelt hij meer over de HDN methodiek. Harro de Jong bespreekt de oplossingen van Hemmink en haar partners Pflitsch, Wiska en Flexa op dit gebied.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Uitleg over de HRA en wat dit precies inhoudt
  • Toelichting over de wijzigingen in de HACCP werkwijze en GFSI audits die dit jaar worden doorgevoerd
  • De impact van deze wijzigingen op het hygiënisch ontwerpen van machines en productielijnen
  • Overzicht van de overige regelgeving op dit gebied
  • Wat Hemmink met haar partners Pflitsch, Wiska en Flexa voor je betekenen

Dit kan Hemmink voor je betekenen

Voedselveiligheidsincidenten zijn aan de orde van de dag en de (imago)gevolgen van een besmetting of recall zijn groot. Voor voedselverwerkende fabrikanten en machinebouwers is het daarom van cruciaal belang om voldoende kennis te hebben van de relevante normen en wetgeving. Hemmink helpt je hierbij en biedt je duidelijkheid in de wirwar van regels omtrent hygiënisch ontwerpen en bekabelen. Wij bieden de juiste handvatten om te voldoen aan de HRA én om de verplichte audit succesvol af te ronden.

Over Hans van der Steen

hans-van-der-steen

Hans van der Steen is sinds 2020 in dienst van de Metaalunie en fulltime gedetacheerd bij HDN (Hygienic Design Network) als business manager. Zijn taak is om leden te werven, opleidingen te geven en te promoten. Ook is hij actief als consultant voor HDN implementatietrajecten, projectbegeleiding, in-house opleidingen of andere vraagstukken m.b.t. hygiënisch ontwerpen, specificeren of bouwen.

 

Gegevens

Datum:
22 maart 2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

digitaal

Organisator

Harro de Jong