Voorkom brand in je paneel- of besturingskast

Aerosol brandbeveiliging

bescherm-je-bedrijf-tegen-brand

Brand in je paneel- of besturingskast? Je moet er niet aan denken. Productie-onderbreking, downtime, schade aan kostbare apparatuur in je kast of zelfs een overslaande brand naar andere delen van je bedrijf…

MAUS biedt de perfecte oplossing met de Stixx PRO, een compact en vlamdovend brandveiligheidssysteem die je eenvoudig in een schakelkast of behuizing plaatst. Zo voorkom je dat brand zich verder verspreidt en voor grotere problemen zorgt.

De meeste bedrijfsbranden ontstaan in elektrische systemen en apparatuur. Oorzaken zijn vaak oude bedrading, te strakke of te losse verbindingen, blikseminslag, overbelasting, etc. Deze onveilige situaties kun je voorkomen door een MAUS product te plaatsen in je kast.

bron: stichting Salvage

Slijtage

Oude bedrading kan brandgevaar opleveren doordat het materiaal versleten is of aan corrosie onderhevig is.

Contact

Wanneer de verbindingen slecht contact maken of los raken, kan dit leiden tot teveel hitte. Als dit niet op tijd wordt opgemerkt, kan dit brand veroorzaken.

Bliksem

Bij blikseminslag komt een grote hoeveelheid energie vrij. Dit kan leiden tot overbelasting waardoor de bedrading en componenten in je kast beschadigen en er kortsluiting en brand ontstaat.

Warmte

Componenten van mindere kwaliteit kunnen teveel wamte produceren (oververhitting). De componenten kunnen vervolgens smelten of vlam vatten.

Brandpreventie op basis van aerosolen

De MAUS producten werken op basis van aerosol-technologie, een zeer fijn en niet-giftig kaliummengsel. Wanneer binnenin de kast een temperatuur van 170°C wordt bereikt, activeren de detectiekabels in de kast de MAUS Stixx Pro. Deze vult vervolgens de ruimte in de kast met het kaliummengsel. Dit mengsel met rook absorbeert de hitte van de brand en onttrekt zuurstof uit de kast waardoor de vlam dooft.

Effectieve methode

Het doven van vlammen bij een brand met behulp van aerosolen is heel effectief. Aerosolen verspreiden zich razendsnel door de ruimte waardoor de vlammen direct gedoofd worden. De fijne deeltjes van een aerosol bereiken zelfs moeilijk bereikbare plekken. Aerosolen laten nauwelijks residu achter, waardoor de schade aan apparatuur en eigendommen minimaal blijft. Ideaal voor omgevingen met gevoelige elektronica.

Bekijk de video hoe dit precies werkt:

Wij komen graag met je in contact

Zoek je een brandveiligheidsoplossing voor jouw specifieke situatie? Wij adviseren je graag. Neem contact op met onze specialisten Industrieel Kabelmanagement via 038-4698200, info@hemmink.nl of vul je gegevens in het formulier in.

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.