Meld je aan voor de kennissessie

Hygiëne en EMC in de elektrotechniek

bekijk de EMC-brochure van Pflitsch

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’ bij Hemmink in Zwolle. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten. HDN zal het thema ‘hygiëne in de elektrotechniek toelichten, Hemmink neemt je mee in de wereld van EMC en Draka vertelt je meer over EMC-bekabeling. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

EMC in de voedingsindustrie

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) is een thema dat zeker ook speelt in omgevingen waar voedingsmiddelen worden verwerkt. Onverklaarbare storingen, onjuiste meetresultaten, besturingstechnische componenten van machines die regelmatig falen: het kan zomaar door elektromagnetische straling worden veroorzaakt.

Als machinebouwer, installateur of monteur wil je EMC-storingen kunnen herkennen zodat je de juiste acties kunt ondernemen. Elk risico op storingen, productie-onderbrekingen en downtime van machines wil je voorkomen.

Wat kun je verwachten

Tijdens de kennissessie op 6 juni vertelt Hemmink hoe je installaties en apparatuur betrouwbaar kunt afschermen tegen elektromagnetische interferentie om storingen te voorkomen. Deze onderwerpen komen zeker aan bod:

  • Wat is EMC en EMI en hoe ontstaat het
  • Gevolgen van EMC-storingen
  • Maatregelen die je kunt nemen om EMC-storingen te voorkomen
  • Kooi van Faraday
  • Dempingswaarden en stroombelastbaarheid

Meld je aan!

Wij ontmoeten je graag op 6 juni. Locatie is Hemmink in Zwolle. Meld je aan door je gegevens in te vullen in dit formulier: