Meetinstrumenten voor EVSE-inspecties | EVSE Monday

Meetinstrumenten voor EVSE-installaties

Voor het inspecteren van EVSE-installaties zijn kennis van de verschillende typen laadinrichtingen, de geldende normen en richtlijnen, kennis en kunde van de uit te voeren inspectiemetingen én last but nog least, geschikt meetgereedschap van essentieel belang. Het assortiment van KWx bevat een breed scala aan meetinstrumenten voor het inspecteren van elektrische installaties, waaronder EVSE-installaties. Daarbij ligt ook de nadruk op de speciaal door Metrel ontwikkelde EVSE-meetadapters die worden gebruikt in combinatie met één van de drie A-kwaliteit NEN 1010 installatietesters van Metrel:

EVSE testen EurotestXD

De EurotestXD MI3155: het paradepaardje van Metrel. De MI3155 is een moderne, multifunctionele installatietester voorzien van een touchscreen, bluetooth communicatie, Nederlandstalige hulpteksten en aansluitschema’s. Het instrument meet meer dan 40 grootheden en sluit daarmee perfect aan bij grootschalige inspecties in de woningbouw, utiliteit en industrie.

EVSE testen EurotestXC

De EurotestXC MI3152 was Metrel’s eerste NEN 1010 installatietester met bediening via een touchscreen. De unieke AutoSequences zorgen snel en overzichtelijk voor een volledige elektrische inspectie. Dit in combinatie met sneltoetsen en de MESM software geven de gebruiker een enorme vrijheid in de bediening van het meetinstrument.

EVSE testen EurotestXE

De EurotestXE MI3102BT is een uitgebreid basismodel installatietester voor het inspecteren van elektrische installaties conform NEN 1010. Deze tester is geschikt voor kleine inspectiebedrijven en beginnende E-installateurs. Het instrument test nagenoeg alle typen aardlekbeveiligingen en is voorzien van unieke WCD AutoSequences.

EVSE-meetadapters en diagnose-apparatuur

Door je Metrel installatietester uit te rusten met één (of meerdere) EVSE-meetadapters wordt het mogelijk de elektrische laadinrichting volledig volgens de geldende normen te inspecteren. Ook moet je installatietester in staat zijn de voorgeschreven metingen uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het testen van EVSE-aardlekbeveiligingen. Maak je Metrel installatietester “EVSE-proof” met deze meetaccessoires:

Metrel EVSE-meetadapter A1532 XA

A1532 XA EVSE-adapter

Gecombineerd met één van de drie moderne Eurotest installatietesters, is de A1532 XA een compacte, overzichtelijke én beveiligde EVSE-meetadapter voor het inspecteren van Mode 3 Type 2 laadinrichtingen. De adapter kan ook worden gebruikt in combinatie met moderne niet-Metrel installatietesters, mits voorzien van een type A-EV aardlektest. In dit geval kan er echter geen gebruik gemaakt worden van de Metrel’s efficiënte EVSE AutoSequences.

Metrel eMobility analyzer A1632

A1632 eMobility analyzer

De A1632 is een eMobility analyzer voor de EurotestXD en EurotestXC installatietester. Deze meetoplossing kan overweg met Type 1 en Type 2 laadstations voorzien van Mode 2 of Mode 3 laadkabels. Door de A1632 te gebruiken met één van de genoemde Metrel installatietesters en EVSE AutoSequences wordt de volledige EVSE-testprocedure in een handomdraai uitgevoerd. Inclusief het testen van een EV-RCD of EV-RCM 6mA DC aardlekbeveiliging.

Metrel EV-monitoringsadapter A1631

A1631 EV-monitoringsadapter

De A1631 is een speciale EV-meetadapter met een Type 2 Male en Type 2 Female aansluiting. Hierdoor kunnen metingen van het CP-besturingssignaal, de laadstroom en de laadspanning tijdens het oplaadproces worden uitgevoerd. . De adapter wordt gebruikt in combinatie met een EurotestXD of EurotestXC installatietester en de A1632 eMobility analyzer. De A1631 meetadapter kan daarnaast worden toegepast voor het uitvoeren van Power Quality metingen tussen laadaansluiting en voertuig. Hiermee kan op een veilige manier de interactie tussen het aangesloten voertuig en het net worden gemeten. 

‘EVSE-inspecties: veilige laadinrichtingen voor elektrische vervoersmiddelen’

Download onze EVSE-praktijkgids

Download onze EVSE-praktijkgids

Vanuit onze kennis en kunde op het gebied van elektrotechnische inspecties, EVSE-installaties, normering en visie op veiligheid heb ik, samen met mijn collega’s, een praktijkgids geschreven. Vanuit de wetenschap dat er nog relatief weinig bekend is over dit “nieuwe” vakgebied hopen wij e-installateurs, -inspecteurs en fabrikanten en installateurs van laadinrichtingen wegwijs te maken in de wereld van het veilig installeren, opleveren én in gebruik nemen van EVSE-installaties.

KWx mag mij benaderen voor:

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over de praktijkgids of wens je aanvullende informatie over het uitvoeren van EVSE-inspecties of de daaraan gerelateerde meetinstrumenten, neem dan contact op. Onze specialisten zitten klaar om je verder te helpen!

Starten met inspecteren?

Onze specialisten zitten voor je klaar!

✆ +31 (0)186 633 600

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *