MeterCare behaalt officieel RvA certificaat EN ISO/IEC 17025:2017

Herleidbaar kalibreren RvA

merkonafhankelijk kalibratielaboratorium

MeterCare behaalt officieel RvA certificaat EN ISO/IEC 17025:2017

Herleidbaar kalibreren RvA

RvA accreditatie geeft meer vertrouwen, zekerheid en tijdsbesparing.

Steeds meer brancheorganisaties verlangen van bedrijven dat ze meetinstrumenten laten kalibreren door een RvA geaccrediteerd lab. Het is dan ook geen toeval dat ons kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare per 18 juli 2019 is geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm. Na jarenlange investering in onze kwaliteitssystemen is ons vakwerk bekroond door een onafhankelijke partij. Hiermee geven we onze klanten meer vertrouwen en zekerheid en bovendien levert dit een forse tijdsbesparing op.

Vertrouwen en zekerheid

De RvA accreditatie geeft nog meer vertrouwen en zekerheid dat de kalibratieprocedures en overige gestelde eisen van MeterCare op orde zijn. Zowel het kwaliteitsmanagementsysteem als de technische bekwaamheid worden door de RvA getoetst. De RvA controleert onder andere het volgende op kwaliteit:

  • acceptabele herleidbaarheid
  • onderbouwing van meetonzekerheid
  • meetmethodes en kalibratieresultaten
  • kalibratieapparatuur
  • omgevingscondities
  • goed opgeleid personeel

Kwaliteit en tijdsbesparing

MeterCare had op bovengenoemde punten al een hoge kwaliteitsstandaard en kan nu met het certificaat volledige kwaliteitsgarantie bieden. Lees hier meer over de voordelen van RvA kalibraties.

MeterCare RvA kalibratie

Ron de Ruiter, Manager MeterCare KWx: ‘‘Hoe mooi is het dat we bevestiging voor ons vakwerk krijgen van een onafhankelijke partij! De EN ISO/IEC 17025 accreditatie levert onze klanten naast vertrouwen en zekerheid ook een forse tijdsbesparing op. De klant hoeft immers geen externe audits meer uit te voeren of vragenlijsten uit te sturen om zo de kwaliteit van ons kalibratielab te toetsen.’’

Advies, aankoop, kalibratie en reparatie

Bij KWx willen we jou altijd positief verrassen met veilige en slimme elektrotechnische producten en diensten. Bij ons zusterbedrijf Hemmink kun je terecht voor deskundig advies over en aankoop van test- en meetinstrumenten van de merken Metrel en TREND Networks. Voor kalibratie en reparatie staan de technici van KWx MeterCare altijd voor je klaar. 

Meer informatie over de kalibratie van je meetinstrument?

tel:+31 (0)186 633 600 of mail naar sales@kwx.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *