Wij gaan verder dan het leveren van A-kwaliteit producten

Over KWx

KWx Oud-Beijerland

Al sinds de oprichting van KWx in 2002 worden onze producten toegepast in de woning- en utiliteitsbouw, industrie, scheepsbouw en de energiesector. Sinds 2015 is KWx een werkmaatschappij van Hanzestrohm: een groep van ondernemingen die vanuit een technisch merkenportfolio producten en diensten aanbiedt voor elektrotechnisch en bouwtechnisch specialisten.

KWx is niet alleen een handelsonderneming, maar ook een kennishuis. Daarom vinden wij het belangrijk om onze kennis te delen met klanten en andere relaties. Dit doen wij door regelmatig deel te nemen aan (internationale) beurzen en conferenties, maar ook door zelf seminars te organiseren op het gebied van elektrotechnische inspecties, verduurzaming en andere energievraagstukken.

De onderneming heeft twee vakgroepen, elk met zijn eigen specialiteiten op het gebied van elektronica. De vakgroep Power Electronics levert vermogenselektronica componenten en geeft advies over het toepassen van deze producten in onder andere de maritieme- en transportsector. Onze medewerkers worden hierbij ondersteund door topmerken die in hun markten leidende posities innemen en continu bezig zijn met het (door)ontwikkelen van producten en diensten.

De vakgroep MeterCare houdt zich bezig met het kalibreren, repareren en onderhouden van elektrotechnische test- en meetinstrumenten. Het kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm. Voor elk type test- en meetinstrument is een standaardprocedure ontwikkeld. Op aanvraag ontwikkelt KWx ook klantspecifieke procedures. Ook zijn wij sinds 4 februari 2004 gecertificeerd volgens de nieuwste ISO 9001 norm.

Behalve catalogusproducten zoals snelle zekeringen, diodes en condensatoren begeleiden wij ook bij het realiseren van maatwerk oplossingen. Dit kunnen op maat gemaakte componenten zijn zoals koellichamen, weerstanden, gelijkrichters voor grote vermogens en condensatoren. In overleg met de klant adviseren onze specialisten de juiste oplossing en op basis van de gevraagde specificaties gaan onze leveranciers over tot ontwerp en productie.

Partner van (branche)organisaties en verenigingen

KWx is lid van een aantal (branche)organisaties en verenigingen. Op deze manier blijft KWx op de hoogte van richtlijnen, wet- en regelgeving, marktontwikkeling en onderhoudt het zijn netwerken. Zo weten de medewerkers goed wat er in de markt speelt, en kunnen ze beter inspelen op veranderingen om zo de afnemer nog beter van dienst te kunnen zijn.

Deze organisaties zijn: FME, FEDET, 2BA ETIM Nederland en het NMT.