MeterCare van KWx

Oplossingen voor installatiebedrijven

Kalibratie voor installatiebedrijven MeterCare

Meten aan elektrische installaties met betrouwbare meetinstrumenten 

Installateurs en monteurs zijn verantwoordelijk voor het opleveren van een veilige elektrische installaties. Na het aanleggen, repareren of wijzigen van een installatie wordt deze daarom met behulp van één of meerdere meetinstrumenten op verschillende punten gekeurd. Het is belangrijk om te zorgen dat deze meetinstrumenten, zoals bijvoorbeeld installatie- en apparatentesters, goed functioneren en metingen uitvoeren volgens de norm. In dit geval spreken we over de NEN 1010 voor laagspanningsinstallaties en de NEN 3140 voor elektrische arbeidsmiddelen. 

Het inspecteren met afwijkende meetinstrumenten leidt niet alleen tot verkeerde meetresultaten, foute adviezen en ongeldige testrapportages. In het ergste geval kan er letsel of brand ontstaan door kortsluiting of overbelasting van componenten. Periodieke kalibratie en tijdig onderhoud van test- en meetinstrumenten zijn dus onmisbaar in het inspectie- en opleverproces van installatiebedrijven.  

Nauwkeurig en herleidbaar meten, het inspectierapport als visitekaartje 

Door goed onderhoud en het periodiek laten kalibreren van je meetinstrumenten voorkom je niet alleen faalkosten door onterecht goed- of afgekeurde metingen. Ook het opnieuw uitvoeren van metingen, discussies en garantiekwesties met klanten voorkom je met een gekalibreerd en goed onderhouden meetinstrument.   

Ons merkonafhankelijk kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm, zodat alle metingen nauwkeurig en acceptabel herleidbaar zijn. Onze kalibratiemethodes voldoen hiermee aan de wereldwijde standaard. Iets dat voor installatiebedrijven steeds meer als standaard wordt gezien. Als installateur verwacht je immers dat rapportages correcte meetwaarden bevatten, storingsoorzaken sneller in beeld komen en jij klanten van het juiste advies kunt voorzien.

Een totaaloverzicht van onze RvA scope staat in deze bijlage van de accreditatieverklaring (document nr. RvA K178).

Wij maken onderhoud van jouw meetinstrumenten makkelijker door:

Merkonafhankelijke kalibratie en reparatie

Herleidbaar kalibreren van meetinstrumenten

Oproep-service; wij bewaken de kalibratie-interval

Reparatie met originele fabrieksonderdelen

Vaste doorlooptijden en tarieven voor kalibratie

Toegang tot ons online kalibratieportaal

Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen