De waarde van kalibreren

Merkonafhankelijk kalibreren van meetinstrumenten

Merkonafhankelijk kalibreren van meetinstrumenten

In ons MeterCare kalibratiecentrum kunnen we, mits de technische gegevens beschikbaar zijn, ieder gerenommeerd merk meetinstrument kalibreren. Tevens zijn wij door Metrel gecertificeerd als servicepartner voor de Benelux. Voor test- en meetinstrumenten die niet binnen de reikwijdte van ons laboratorium vallen, werken wij samen met externe kalibratielaboratoria. Na ontvangst sturen wij je meetinstrument(en) gemiddeld binnen 5 werkdagen gekalibreerd en inclusief kalibratiecertificaat retour. 

Als tijdens het kalibreren blijkt dat het aangeboden instrument niet meer aan de gestelde specificaties voldoet, dan kunnen wij deze na goedkeuring, vaak met behulp van vertrouwelijke fabrieksgegevens, justeren en opnieuw kalibreren. Je ontvangt hiervan een certificaat met de meetresultaten van vóór en na de uitgevoerde justering(en).

De juiste zorg voor jouw test- en meetinstrumenten

MeterCare is het laboratorium voor kalibratie en reparatie van elektrotechnische test- en meetinstrumenten bij KWx.

Kalibratieprocedures voor A-kwaliteit meetinstrumenten

In ons lab beschikken wij over verschillende kalibratieprocedures voor meetinstrumenten van:

Onderhoud en reparatie van meetinstrumenten

Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voeren we uit met originele fabrieksonderdelen. Op vervangende onderdelen geven wij 6 maanden garantie. Indien noodzakelijk wordt het instrument voorzien van de laatste updates en NEN 3140 beproefd.

RvA geaccrediteerd volgens EN ISO/IEC 17025:2017

Ons kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm. Deze norm geeft extra vertrouwen en zekerheid dat de kalibratieprocedures en overige gestelde eisen van MeterCare op orde zijn. Zowel het kwaliteitsmanagementsysteem als de technische bekwaamheid worden door de RvA getoetst. Voor elk type test- en meetinstrument is een standaardprocedure ontwikkeld. Op aanvraag ontwikkelen we ook klantspecifieke procedures.

Overzicht van onze RvA scope

Meetinstrument aanbieden voor kalibratie

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen