MeterCare van KWx

Kalibratie en reparatie van meetinstrumenten

Merkonafhankelijk kalibreren van meetinstrumenten

Als je elektrotechnische test- en meetinstrumenten gebruikt, moet je erop kunnen vertrouwen dat deze veilig zijn en de juiste meetwaarden weergeven. Zonder vertrouwen in je meetgegevens is een oplevering, inspectie of advies eigenlijk niets waard. Een inspectierapport is immers jouw garantiebewijs op een betrouwbare elektrische installatie, goedgekeurde arbeidsmiddelen of correct uitgevoerde herstelwerkzaamheden. De echte installateur kent de meerwaarde van goed onderhouden meetinstrumenten.

MeterCare van KWx garandeert de beste kwaliteit en zorg voor jouw meetinstrumenten door:

Acceptabele herleidbaarheid van kalibraties

Onderbouwing van de meetonzekerheid

De juiste meetmethodes en kalibratieresultaten

Controle op kalibratieapparatuur

Kalibratie in geconditioneerde ruimte

Inzet van goed opgeleid personeel

Ook zijn wij door Metrel gecertificeerd als servicepartner voor de Benelux.

Standaard worden onze kalibraties traceerbaar uitgevoerd. Je kunt ook kiezen om kalibraties onder accreditatie uit te laten voeren. Voor instrumenten die niet binnen de processen van ons lab vallen werken wij samen met verschillende externe kalibratielaboratoria.

InstallQ leden ontvangen korting op kalibraties

Ben je lid van InstallQ? Dan ontvang je korting op kalibraties van MeterCare. Voorwaarde is dat je een geldig InstallQ lidmaatschapsnummer op je kalibratieopdracht vermeldt. Na controle ontvang je 12% korting op alle kalibraties die in ons lab worden uitgevoerd. 

Registreer je meetinstrumenten bij KWx

Moet jouw Metrel installatie- of apparatentester worden geüpdatet naar de nieuwe norm en wil je op de hoogte blijven van firmware updates, software updates en naderende kalibratie-datums? Laat je tester opnemen in onze MeterCare database of neem contact op met onze helpdesk.

Vaste doorlooptijden: afspraak is afspraak

Natuurlijk wil je een korte doorlooptijd. Met MeterCare ben je hier zeker van: vanaf datum ontvangst sturen wij binnen 5 werkdagen je instrument(en) gekalibreerd retour. Hiervoor dien je wel vooraf een afspraak te maken.

MeterCare Express

KWx reserveert een aantal uur per week voor zogenaamde express kalibratie meetinstrumenten. De doorlooptijd bij express kalibratie bedraagt 2 werkdagen. Neem contact met ons op over de voorwaarden en tarieven.

Transport

Kalibraties van meetinstrumenten voeren we uit in ons kalibratielab MeterCare. Indien gewenst draagt KWx zorg voor een pakketdienst of koerier om je meetinstrumenten op te halen. Vraag naar de mogelijkheden. Gekalibreerde instrumenten worden standaard door KWx degelijk verpakt en met een pakketdienst geretourneerd.

Meetinstrument inleveren voor kalibratie

Heb je een afspraaknummer ontvangen van onze planning? Stuur dan je meetinstrument(en) met een ingevuld opdrachtformulier naar:

KWx Metercare B.V.
Voltastraat 41
3335 KK Zwijndrecht

Klant van Rexel?

Lever eenvoudig je meetinstrumenten voor kalibratie of reparatie in bij je lokale Rexel vestiging. Wij zorgen dan voor de logistieke afhandeling. Door het formulier bij Rexel in te vullen, geef je ons de opdracht tot kalibratie of reparatie. Als je meetinstrument weer klaar voor gebruik is, retourneren we deze naar de lokale Rexel vestiging. Zoek hier naar een Rexel vestiging bij jou in de buurt.

Advies, aankoop, kalibratie en reparatie

Bij KWx willen we jou altijd positief verrassen met veilige en slimme elektrotechnische producten en diensten. Bij Zeker Meten kun je terecht voor deskundig advies over en aankoop van test- en meetinstrumenten. Om het maximale uit je meetinstrument te halen, kun je onze trainingen en workshops volgen. Voor kalibratie en reparatie staan de technici van MeterCare altijd voor je klaar.

Waarom kalibraties en reparaties uitvoeren bij MeterCare?

  • Sinds 18 juli 2019 is MeterCare RvA geaccrediteerd volgens de norm EN ISO/IEC 17025:2017.
  • Alle kalibraties van eerder genoemde test- en meetinstrumenten zijn aantoonbaar herleidbaar.
  • Onze meetmethodes voldoen aan de wereldwijde standaard. Dit bevordert de internationale handel.

Zekerheid en vertrouwen

Als je instrumenten gebruikt, wil je erop vertrouwen dat deze veilig zijn en de juiste resultaten weergeven. MeterCare garandeert jou de beste kwaliteit door:

  • acceptabele herleidbaarheid
  • onderbouwing van meetonzekerheid
  • de juiste meetmethodes en kalibratieresultaten
  • controle op kalibratieapparatuur
  • kalibratie in geconditioneerde ruimte
  • inzet van goed opgeleid personeel

Meetinstrument aanbieden voor kalibratie

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen