MeterCare van KWx

Oplossingen voor inspectiebedrijven

Oplossingen voor inspectiebedrijven

Inspecteren volgens actuele normen met betrouwbare meetinstrumenten

Als inspectiebedrijf moet je veel kennis in huis hebben over elektrische installaties, arbeidsmiddelen en de actuele wet- en regelgeving. Nieuwe technieken, inzichten en inspectiemiddelen zorgen regelmatig voor veranderingen in het inspectieproces. Een inspecteur, keurmeester of technicus moet dus goed weten welke stappen moeten worden ondernomen om het inspectieproces uit te voeren volgens de actuele normen en richtlijnen. Het gebruik van betrouwbare test- en meetinstrumenten speelt hierbij een cruciale rol.

Het inspecteren met afwijkende meetinstrumenten leidt tot verkeerde meetresultaten, foute adviezen, ongeldige rapportages en in het ergste geval tot ongevallen. Het periodiek kalibreren en tijdig onderhouden van test- en meetinstrumenten zijn dus onmisbare factoren voor het kwaliteitsproces van inspectiebedrijven.

Nauwkeurig en herleidbaar meten, het inspectierapport als visitekaartje

Door goed onderhoud en het periodiek laten kalibreren van je meetinstrumenten voorkom je niet alleen faalkosten door onterecht goed- of afgekeurde metingen. Ook het opnieuw uitvoeren van metingen, discussies en garantiekwesties met klanten voorkom je met een gekalibreerd en goed onderhouden meetinstrument.

Ons merkonafhankelijk kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm, zodat alle metingen nauwkeurig en acceptabel herleidbaar zijn. Onze kalibratiemethodes voldoen hiermee aan de wereldwijde standaard. Iets dat voor inspectiebedrijven een absolute vereiste is! Als inspecteur verwacht je immers dat rapportages correcte meetwaarden bevatten en jij klanten van het juiste advies kunt voorzien.

Een totaaloverzicht van onze RvA scope staat in deze bijlage van de accreditatieverklaring (document nr. RvA K178).

Wij maken onderhoud van jouw meetinstrumenten makkelijker door:

Merkonafhankelijke kalibratie en reparatie

Herleidbaar kalibreren van meetinstrumenten

Oproep-service; wij bewaken de kalibratie-interval

Reparatie met originele fabrieksonderdelen

Vaste doorlooptijden en tarieven voor kalibratie

Toegang tot ons online kalibratieportaal

Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen