MeterCare van KWx

Oplossingen voor machine- en panelenbouw

Kalibratie voor machinebouw MeterCare

Kalibratie van NEN-EN 60204 en NEN-EN 61439 meetinstrumenten

Machine- en panelenbouwers ontwerpen, assembleren en renoveren industriële machines en samengestelde installaties voor uiteenlopende sectoren en productieprocessen. Bij oplevering van een machine of installatie moeten zij als fabrikant aantonen dat de elektrische uitrusting aan de geldende normen en veiligheidseisen voldoet. Het spreekt voor zich dat de machine, schakelkast of elektrische installatie geen gevaar mag vormen voor personen, productie- en bedrijfsprocessen. Het inspecteren en certificeren is daarom een essentieel onderdeel van het kwaliteitsproces.

De elektrische veiligheidstesten van deze producten worden grotendeels uitgevoerd met machine- of panelentesters. Wanneer de tester afwijkingen vertoont of niet goed functioneert, leidt dit tot verkeerde meetresultaten en het onterecht goed- of afkeuren van de installatie. In het ergste geval kan er letsel of brand ontstaan door kortsluiting of overbelasting. Periodieke kalibratie van de meetinstrumenten is dus een onmisbare factor in het inspectie- en opleverproces van panelen- en machinebouwers.

Nauwkeurig en herleidbaar meten, het inspectierapport als visitekaartje

Door goed onderhoud en het periodiek laten kalibreren van je meetinstrumenten voorkom je niet alleen faalkosten door onterecht goed- of afgekeurde metingen. Ook het opnieuw uitvoeren van metingen, discussies en garantiekwesties met klanten voorkom je met een gekalibreerd en goed onderhouden meetinstrument.

Ons merkonafhankelijk kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm, zodat alle metingen nauwkeurig en acceptabel herleidbaar zijn. Onze kalibratiemethodes voldoen hiermee aan de wereldwijde standaard. Iets dat voor machine- en panelenbouwers steeds meer als standaard wordt gezien! Als leverancier verwacht je immers dat rapportages correcte meetwaarden bevatten, storingsoorzaken sneller in beeld komen en jij klanten van het juiste advies kunt voorzien.

Een totaaloverzicht van onze RvA scope staat in deze bijlage van de accreditatieverklaring (document nr. RvA K178).

Wij maken onderhoud van jouw meetinstrumenten makkelijker door:

Merkonafhankelijke kalibratie en reparatie

Herleidbaar kalibreren van meetinstrumenten

Oproep-service; wij bewaken de kalibratie-interval

Reparatie met originele fabrieksonderdelen

Vaste doorlooptijden en tarieven voor kalibratie

Toegang tot ons online kalibratieportaal

Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen