MeterCare van KWx

Oplossingen voor materieelbeheer

Oplossingen voor materieelbeheer

Meten aan elektrische installaties met betrouwbare meetinstrumenten

Voor veel inspectie- en installatiebedrijven is het bewaken van de kalibratie-interval en het onderhouden van meetinstrumenten een uitdaging. Wie gebruikt welke meetinstrumenten, en wanneer? Welke meetinstrumenten moeten binnenkort worden gekalibreerd? Proactief materieelbeheer en een actueel materieelbestand zijn sleutelwoorden die bijdragen aan het tijdig laten kalibreren of vervangen van test- en meetinstrumenten.

Om de zorg voor kalibratie van meetapparatuur uit handen te nemen, bieden wij de mogelijkheid om test- en meetinstrumenten gratis op te nemen in onze MeterCare database. Hierin worden alle essentiële instrumentgegevens, inclusief de afgesproken kalibratie-interval, bewaakt. Als eigenaar of materieelbeheerder ontvangt je één maand voor het verstrijken van interval een oproep om het meetinstrument te laten kalibreren. Deze oproep-service is gratis!

Nauwkeurig en herleidbaar meten, het inspectierapport als visitekaartje

Door middel van goed onderhoud en het periodiek laten kalibreren van je meetinstrumenten voorkom je niet alleen faalkosten door onterecht goed- of afgekeurde metingen. Ook het opnieuw uitvoeren van metingen, discussies en garantiekwesties met klanten voorkom je met een gekalibreerd en goed onderhouden meetinstrument. Met als uiteindelijke doel te voldoen aan een veilige werkomgeving en de wettelijke eisen op het gebied van elektrotechnische inspecties.

Ons merkonafhankelijk kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm, zodat alle metingen nauwkeurig en acceptabel herleidbaar zijn. Onze kalibratiemethodes voldoen hiermee aan de wereldwijde standaard. Iets dat voor installatiebedrijven steeds meer als standaard wordt gezien! Als installateur verwacht je immers dat rapportages correcte meetwaarden bevatten, storingsoorzaken sneller in beeld komen en jij klanten van het juiste advies kunt voorzien.

Een totaaloverzicht van onze RvA scope staat in deze bijlage van de accreditatieverklaring (document nr. RvA K178).

Wij maken onderhoud van jouw meetinstrumenten makkelijker door:

Merkonafhankelijke kalibratie en reparatie

Herleidbaar kalibreren van meetinstrumenten

Oproep-service; wij bewaken de kalibratie-interval

Reparatie met originele fabrieksonderdelen

Vaste doorlooptijden en tarieven voor kalibratie

Toegang tot ons online kalibratieportaal

Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Kalibratie of reparatie inplannen