kalibratie en reparatie

MeterCare

Metercare: kalibratie en reparatie van meetinstrumenten

Het begrip MeterCare is de verzamelnaam voor (tijdige) kalibratie en reparatie van je meetinstrumenten. MeterCare van KWx neemt de zorg betreffende kalibratie en de bewaking van de gestelde kalibratie-interval uit handen.

Merkonafhankelijk kalibreren van meetinstrumenten

Indien technische gegevens beschikbaar zijn, kunnen we ieder gerenommeerd merk meetinstrument kalibreren. KWx beschikt over diverse kalibratieprocedures van onder andere: ABB, Amprobe, BBC, Chauvin Arnoux, Extech, Gossen Metrawatt, Hioki, Fluke, Flir, Norma, Megger, Nieaf Smitt en Metrel. Voor instrumenten die niet binnen de competentie van ons lab vallen, werken wij samen met diverse externe kalibratielaboratoria.

Kalibratie volgens de norm EN ISO/IEC 17025:2017

Ons kalibratie- en reparatielaboratorium is door de RvA geaccrediteerd volgens de EN ISO/IEC 17025:2017 norm. Je hoeft nooit meer zelf een audit uit te voeren om te controleren of de kalibratieprocedure op orde is. Voor elk type test- en meetinstrument is een standaardprocedure ontwikkeld. Op aanvraag ontwikkelen we ook klantspecifieke procedures. Eventuele reparaties voeren we natuurlijk uit met originele fabrieksonderdelen. Op vervangen onderdelen geven wij 6 maanden garantie. Indien gewenst wordt het instrument voorzien van de laatste productupgrades en NEN 3140 beproefd.

Welke instrumenten kalibreren wij?

We kalibreren diverse test- en meetinstrumenten:

Voor een totaaloverzicht van onze RvA scope zie: RvA K178

Kalibratieportaal

Op het kalibratieportaal van KWx MeterCare kun je meetinstrumenten aanmelden voor kalibratie of reparatie en de kalibratie en inspectierapportages van je meetinstrumenten inzien. Log in via onderstaande button of vraag een account aan bij onze service afdeling.

Geen verrassingen: vaste tarieven

Met MeterCare ben je zeker van vaste en vooraf bekende tarieven. Mocht tijdens het kalibreren van de meetinstrumenten blijken dat het instrument niet goed is, dan ontvang je vooraf geheel vrijblijvend een kostenopgave.

Kalibratie-interval

MeterCare kan na meerdere kalibraties de stabiliteit van het apparaat vaststellen. Dat is van groot belang om de kalibratie-interval te bewaken en eventueel te wijzigen. MeterCare geeft je vrijblijvend  advies over de kalibratie-interval. Uiteraard beslis jij welke interval gehanteerd wordt. Als tijdens het kalibreren blijkt dat het instrument niet meer aan de gestelde specificaties voldoet, dan kunnen wij deze na jouw goedkeuring, vaak met behulp van vertrouwelijke fabrieksgegevens, justeren en opnieuw kalibreren. Je ontvangt daarna een certificaat met de meetresultaten van voor en na de uitgevoerde justering(en).

Kalibratie-oproep van MeterCare

Om de zorg voor je meetapparatuur uit handen te nemen, nemen we alle meetinstrumenten afkomstig van MeterCare op in onze database. Hierin worden alle essentiële gegevens van je meetinstrumenten bewaakt. Je ontvangt 1 maand vóór het verstrijken van de afgesproken termijn een oproep om het instrument te laten kalibreren. Deze oproep-service is gratis!

Vaste doorlooptijden: afspraak is afspraak

Natuurlijk wil je een korte doorlooptijd. Met MeterCare ben je hier zeker van: vanaf datum ontvangst sturen wij binnen 5 werkdagen je instrument(en) gekalibreerd retour. Hiervoor dien je wel vooraf een afspraak te maken. En als we de 5 dagen overschrijden? Voor elke extra werkdag brengen wij 5% op de kalibratieprijs in mindering.

MeterCare Express

KWx reserveert een aantal uur per week voor zogenaamde express kalibratie meetinstrumenten. De doorlooptijd bij express kalibratie bedraagt 2 werkdagen. Neem contact met ons op over de voorwaarden en tarieven.

Transport

Kalibraties van meetinstrumenten voeren we uit in ons kalibratielab MeterCare. Indien gewenst draagt KWx zorg voor een pakketdienst of koerier om je meetinstrumenten op te halen. Vraag naar de mogelijkheden. Gekalibreerde instrumenten worden standaard door KWx degelijk verpakt en met een pakketdienst geretourneerd.

Eenvoudig opvragen kalibratierapport

Als je meetinstrumenten bij ons laat kalibreren, krijg je toegang tot het kalibratieportaal. Hier kun je inloggen en eenvoudig kalibratierapporten opvragen. Dit doe je door de QR-code te scannen op de kalibratiesticker van je meetinstrument. In dit portaal kun je ook een overzicht bekijken van alle meetinstrumenten die je bij KWx laat kalibreren inclusief kalibratie- en herkalibratiedatum.

Meetinstrument inleveren voor kalibratie

Heb je een afspraaknummer ontvangen van onze planning? Stuur dan je meetinstrument(en) met een ingevuld opdrachtformulier naar:contactgegevens KWx MeterCare

Klant van Rexel?

Lever eenvoudig je meetinstrumenten voor kalibratie of reparatie in bij je lokale Rexel vestiging. Wij zorgen dan voor de logistieke afhandeling. Door het formulier bij Rexel in te vullen, geef je ons de opdracht tot kalibratie of reparatie. Als je meetinstrument weer klaar voor gebruik is, retourneren we deze naar de lokale Rexel vestiging. Zoek hier naar een Rexel vestiging bij jou in de buurt.

Advies, aankoop, kalibratie en reparatie

Bij KWx willen we jou altijd positief verrassen met veilige en slimme elektrotechnische producten en diensten. Bij Zeker Meten kun je terecht voor deskundig advies over en aankoop van test- en meetinstrumenten. Om het maximale uit je meetinstrument te halen, kun je onze trainingen en workshops volgen. Voor kalibratie en reparatie staan de technici van MeterCare altijd voor je klaar.

Waarom kalibraties en reparaties uitvoeren bij MeterCare?

  • Sinds 18 juli 2019 is MeterCare RvA geaccrediteerd volgens de norm EN ISO/IEC 17025:2017.
  • Alle kalibraties van eerder genoemde test- en meetinstrumenten zijn aantoonbaar herleidbaar.
  • Onze meetmethodes voldoen aan de wereldwijde standaard. Dit bevordert de internationale handel.

Zekerheid en vertrouwen

Als je instrumenten gebruikt, wil je erop vertrouwen dat deze veilig zijn en de juiste resultaten weergeven. MeterCare garandeert jou de beste kwaliteit door:

  • acceptabele herleidbaarheid
  • onderbouwing van meetonzekerheid
  • de juiste meetmethodes en kalibratieresultaten
  • controle op kalibratieapparatuur
  • kalibratie in geconditioneerde ruimte
  • inzet van goed opgeleid personeel
Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Afspraak inplannen met KWx MeterCare?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kalibratie en/of reparatie.

Voor welk(e) instrument(en) wil je een afspraak inplannen? Geef hier bijvoorbeeld het merk, type en serienummer op.
Lid van InstallQ

Sectie