Hawke explosieveilige control stations voor zone 1, 2, 21 en 22

Je bent op de pagina van explosieveilige control stations beland. Helaas verkoopt Hemmink op dit moment geen Ex control stations van Hawke. Misschien kunnen wij je helpen met een van onze andere Ex producten? Bekijk ons aanbod explosieveilige kabelwartels van Hawke.

Een perfecte uitbreiding van het assortiment ATEX-producten

Het uitgebreide assortiment control stations van Hawke International is voor veel uiteenlopende toepassingen in zone 1, 2, 21 en 22 inzetbaar. Deze explosieveilige producten vind je bijvoorbeeld terug in petrochemische installaties, energiecentrales en in de farmaceutische industrie.

De Hawke control stations zijn in verschillende afmetingen en configuraties leverbaar. De behuizing is verkrijgbaar in een IP66 glasvezelversterkte polyamide uitvoering of in een 316L roestvaststaal uitvoering. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor omgevingstemperaturen van -50˚C tot +60˚C.

Alle Hawke control stations zijn ATEX en IECEx gecertificeerd en geschikt voor zone 1, zone 2, zone 21, zone 22 en de gasgroepen IIA, IIB en IIC.

Samenstelling van de control stations

  • Schakelaar in standaard uitvoering of met sleutel
  • Drukknop met trek- of draaiprincipe (o.a. noodstop)
  • Enkele en dubbele drukknoppen (rood/groen)
  • Drukknoppen met LED indicatie 1
  • Vaste LED indicatie 1
  • Autorisatiemogelijkheden d.m.v. lockout/tagout

1 De LED indicatie van de drukknoppen en lampen is verkrijgbaar in 5 kleuren (rood, groen, amber, wit, blauw) en is geschikt voor AC en DC spanning van 12 tot 254 Volt.

De kabelinvoer van de control station is bedraad of onbedraad leverbaar. Ook zijn er nickel plated versies met goedgekeurde adapters verkrijgbaar.

Installatie en modificatie

Het installeren van de control stations is mogelijk zonder het deksel te verwijderen. Dit voorkomt stof, vocht en andere vervuiling in behuizing tijdens installatie. De eenvoudige aanpassingsmogelijkheden maken de control stations geschikt voor latere uitbreidingen van elektrische installaties.

Meer weten over deze producten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *