Hanzestrohm is een groep van ondernemingen die vanuit een technisch merkenportfolio specialistische producten en diensten aanbiedt. De Hanzestrohm-ondernemingen beschikken over diepgaande knowhow op het gebied van building solutions, industrial solutions en infra solutions. Als zelfstandig familiebedrijf, opgericht in 1951 bedient Hanzestrohm, met ongeveer 130 medewerkers, klanten vanuit Zwolle (hoofdkantoor), Alphen aan den Rijn en Zwijndrecht.

Onze missie

Hanzestrohm is een eigenzinnige, vooruitstrevende en trotse onderneming waar mensen het verschil maken. Binnen de organisatie dagen we elkaar uit om onszelf en de business te blijven ontwikkelen en te investeren in mensen, onderscheidend vermogen, groei en innovatie. Dit doen we nu en in de toekomst als ‘powerhouse of smart solutions’ dat oplossingen biedt die naadloos aansluiten op de behoeften van onze klanten. Daarnaast hebben we ons eigen centrum voor kennis en opleiding en zetten we in op investering in- en business support voor jonge bedrijven. 

Kernwaarden

Waarde toevoegen op economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied: dat is onze ambitie. Dit doen wij samen met de ongeveer 130 medewerkers waar wij ontzettend trots op zijn. Die trots blijkt uit het feit dat wij sinds 2017 het keurmerk World class Workplace (voorheen Beste Werkgever van Nederland) mogen dragen. Hét keurmerk van Effectory, wiens benchmarks worden bepaald aan de hand van de antwoorden van miljoenen medewerkers van bedrijven over de hele wereld.

Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling van onze medewerkers staat bij ons centraal. Met onder andere een fietsplan, collega’s die samen sporten, een maandelijkse stoelmassage, vers fruit op het werk, zit-sta-bureaus, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een individueel opleidingsbudget en aandacht voor de werk-privébalans ondersteunen we onze medewerkers om fysiek en mentaal fit te blijven.

Wij werken vanuit de volgende kernwaarden

Plezier bij Hanzestrohm

Plezier Wij maken lol met elkaar en halen energie uit ons werk.

Vertrouwen in Hanzestrohm

Vertrouwen Wij zijn open en eerlijk naar elkaar

Resultaat met Hanzestrohm

Resultaat Wij gaan samen voor het beste resultaat

Klant zijn bij Hanzestrohm

Klant Wij gaan voor blije klanten door ze positief te verrassen

Innoveren met Hanzestrohm

Innovatie Wij zijn nieuwsgierig, ontwikkelen onze kennis en ontdekken hierdoor innovatieve processen, producten en diensten

Hanzestrohm is betrokken

Betrokkenheid Wij hebben oprechte aandacht voor elkaar en onze omgeving

Persoonlijk ontwikkelen als werknemer bij Hanzestrohm

Persoonlijke ontwikkeling Wij dagen onszelf uit om ons leven lang te blijven leren

Geschiedenis

Op 18 juni 1951 is het huidige Hanzestrohm opgericht onder de naam G.J. Hemmink Elektro Agenturen te Zwolle. De eerste vertegenwoordiging was het Duitse Pflitsch GmbH uit Hückeswagen met wie we vandaag de dag nog steeds zaken doen. 

Reis door de tijd

Ontdek Hanzestrohm’s reis van ‘G.J. Hemmink Elektro Agenturen’ tot nu.

Bekijk de tijdlijn

Door organische groei en een aantal acquisities is het familiebedrijf in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groep van ondernemingen. Vanwege deze groei is er een groepsstructuur ontstaan. Om die reden is er besloten om een overkoepelende groepsnaam te introduceren die laat zien dat de groep breder is dan Hemmink alleen en die de onderlinge samenhang tussen de bedrijven versterkt.

De naam Hanzestrohm

Enerzijds verwijst de naam Hanzestrohm naar onze handelsgeest en onze binding met de regio Zwolle. De Hanze was in de Middeleeuwen namelijk een internationaal commercieel verbond van Noord-Europese handelaren en steden waarvan de stad Zwolle ook onderdeel uitmaakte. 

Anderzijds staat het tweede deel van de naam – strohm – voor verbinding, beweging en groei. Ohm is tevens een knipoog naar de elektrotechniek: de natuurkundige Wet van Ohm legt een relatie tussen spanning, weerstand en stroomsterkte.