Hawke ‘Easy Access’ klemmenkasten in SS316L uitvoering

Je bent op de pagina van Ex klemmenkasten beland. Helaas verkoopt Hemmink op dit moment geen Ex klemmenkasten van Hawke. Misschien kunnen wij je helpen met een van onze andere Ex producten? Bekijk ons aanbod producten voor Industrieel Kabelmanagement.

Monteren en afwerken van Ex-e klemmenkasten wordt met de ‘Easy Access’ serie van Hawke International een stuk eenvoudiger. De serie is ontworpen om het installatie- en inspectieproces naar een efficiënter niveau te brengen. Door de schuine zijkanten zijn interne componenten, zoals contramoeren en aansluitklemmen, beter bereikbaar tijdens installatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Onbelemmerd componenten installeren en controleren

Klemmenkasten uit de ‘Easy Access’ serie combineren de kwaliteit die je van Hawke International verwacht met een ongekend efficiënt installatieproces. De schuine zijkanten en ontbrekende opstaande randen zorgen voor tot 55% meer werkruimte dan bij vergelijkbare klemmenkasten van hetzelfde formaat. De randen van de behuizing zijn naar buiten afgebogen, waardoor de contramoeren van de kabelwartels goed bereikbaar zijn met steek- of ringsleutels.

Ook het inspecteren is eenvoudiger. Door de schuine zijkanten is goed zichtbaar hoe componenten zijn geïnstalleerd. Fouten worden sneller opgespoord en verholpen, waardoor de down-time tot een minimum beperkt blijft.

Hoge beschermingsgraad in uiteenlopende toepassingen

Hawke heeft deze klemmenkasten ontworpen met verhoogde veiligheid als uitganspunt. De klemmenkasten zijn gemaakt van RVS 316, hebben een IP66 beschermingsgraad en zijn door ATEX, IECEx, EAC en INMETRO gecertificeerd voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22. Ook voldoet de serie aan diverse Europese industriële veiligheidsnormen.

Dankzij de strenge productie- en kwaliteitseisen is de ‘Easy Access’ serie geschikt voor uiteenlopende toepassingsgebieden waar een verhoogde beschermingsgraad noodzakelijk is. Bekende voorbeelden zijn de olie- en gasindustrie, conventionele en duurzame energiecentrales en de farmaceutische industrie.

Naast de robuuste en gebruiksvriendelijke constructie hebben ‘Easy Access’ klemmenkasten nog meer voordelen die de levensduur van de behuizing vergroten. Hierdoor ontstaat een kostenefficiënte oplossing voor eindgebruikers:

  • Geen corrosievorming: de schuine afwerking van de klemmenkast zorgt ervoor dat verontreinigingen die corrosie veroorzaken niet op de behuizing blijven zitten.
  • Snelle implementatie: de complete ‘Easy Access’ serie is ontworpen volgens actuele industriële afmetingen, waardoor je bestaande kasten eenvoudig kunt vervangen.
  • Extra borgpennen: het verwijderbare deksel is voorzien van extra borgpennen. Dit voorkomt dat het deksel valschade oploopt tijdens installatie of demontage.

Bij ons ben je door slimme en veilige producten, praktijkgerichte trainingen en inhoudelijk advies verzekerd van voldoende support vóór, tijdens en ná het ontwikkelen of installeren van explosieveilige installaties.


Winnaar Hazardex 2019 Award

De ongekende voordelen van de EA klemmenkasten zijn niet onopgemerkt gebleven. Op 27 februari 2019 heeft deze Hawke productserie een Hazardex Award gewonnen in de categorie ‘Beste gebruikerstoepassing’.

“Ontworpen met verhoogde productiviteit in het achterhoofd, verlaagt het schuin aflopende ontwerp van de EA-range de kosten door ongeëvenaarde installatie- en inspectiesnelheden.”

Gebruikerstoepassing: de eenvoudige installatie en inspectie van het EA-assortiment kwam onder andere tot uiting op het Buncefield Aviation Storage Terminal Rebuild Project. Volgens Mark Dickinson van BPA: “Het aflopende ontwerp van de Hawke’s Easy Access Enclosure heeft de terminals meer blootgelegd en meer handtoegang mogelijk gemaakt. Hierdoor hebben we de bedrading veel eenvoudiger en sneller kunnen monteren dan in iedere andere behuizing die we eerder hebben geïnstalleerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *